hirdetes

5 kedvelt őszi étel, ami könnyedén megbetegíthet – ezekkel bánj óvatosan

TK
Őszi étkezés

Számos jótékony hatással rendelkezik, hiszen nem csak E-vitaminban, de omega-3-ban és ásványi anyagokban is gazdag – mégis, egy allergén élelmiszerről van szó.


Emiatt pedig érdemes fokozott óvatossággal kezelni, először kóstold meg, amennyiben nem tapasztalsz allergén reakciót, nincs mitől félned!


Gyümölcsök


Az ősz egyáltalán nem jelenti a gyümölcsfogyasztás végét – ilyenkor is tele vannak a piacok a különböző körték, almák, szőlők, szilvák százaival. 


Esetükben érdemes nagyon odafigyelni, hogy ezeket a gyümölcsöket alaposan megmossuk fogyasztás előtt – a piacon, szupermarketekben különböző kártékony körülménynek vannak kitéve. Ezáltal pedig számos szennyezőség telepszik meg rajtuk – legyen szó akár madárürülékről, akár porról, baktériumokról, rovarpetékről. Amennyiben pedig nem figyelünk oda megfelelően, ezek könnyedén gyomorpanaszokat, hasmenést, hányást okozhatnak.

hirdetes


Melegszendvicskrémek


A hűvös őszi napokon mindenki előszeretettel fogyaszt melegszendvicseket akár vacsorára, akár reggelire – viszont egyáltalán nem mindegy, hogy a szendvicsre mik kerülnek. 


Mindenképpen óvakodj az előre elkészített melegszendvicskrémektől – ezek ugyanis kétes hústartalommal rendelkeznek, ugyanakkor só-, tartósítószer-, illetve aroma tartalmuk felettébb magas. Ezek pedig könnyedén magas vérnyomáshoz vagy vesebetegségek kialakulásához vezetnek, akár már gyermekkorban is.


Készítsd el inkább Te is otthonodban, hiszen nem csak egyszerűen, de rendkívül gyorsan isteni szendvicsekre tehetsz szert általa – arról nem is beszélve, hogy egészséged is meg fogja majd köszönni!

hirdetes


Hozzávalók


-    25 dkg párizsi (egyben)
-    2 dl tejföl
-    1 teáskanál mustár
-    1 evőkanál majonéz
-    20 dkg sajt 
-    1 kávéskanál ételízesítő
-    2 darab tojás


A melegszendvicskrém elkészítéséhez főzd keményre a tojásokat, majd miután lehűltek, kockázd őket apróra, a párizsival együtt. Keverd el a mustárt a majonézzel – add hozzájuk a vegetát is. Reszelt le a sajtot – a ¾ részét keverd össze az összes hozzávalóval, majd kend a kenyerekre. Szórd meg sajttal, és már kész is az isteni vacsorád, reggelid! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Tusnádfürdő... Tovább

Kokárda

 A kokárda – mint magyar neve is mutatja – eredetileg színes szalagból... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia