hirdetes

Az isteni finom paprikás krumpli! RECEPT!

SZ.F.
Frissítve: 2024.03.09
Frissítette: VN

Ha meleg, akkor sütögetés, és bográcsozás! Ha pedig bográcsozás, akkor egyértelműen olyan étel, ami viszonylag gyorsan elkészül, és még olcsó is! Ebben a cikkben a magyarok egyik legnagyobb kedvencét, a paprikás krumplit mutatjuk be nektek, illetve megosztunk egy szuper receptet is hozzá! 

Paprikás krumpli

A kedvenc paprikás krumplink

Igaz, hogy nem csak Magyarországon, hanem a világ szinte minden pontján készítik és szeretik a paprikás krumplit, a legkedveltebb változatát viszont mi, magyarok szolgáltatjuk! Ez a változat pedig természetesen a szalonnás-kolbászos paprikás krumpli! A paprikás krumplit leginkább azért szereti mindenki, mert viszonylag olcsó elkészíteni, ennek ellenére nagyon laktató étel!

 

Érdekesség, hogy külföldön más hússal készítik el, baszkföldön ehetjük a legfurcsább paprikás krumplit, ott ugyanis tengeri hallal, legtöbbször tonhallal szolgálják fel. Ha szeretnétek, kísérletezzetek ti is nyugodtan, Magyarországon is hallottam már, hogy harcsával készítették el, én azért maradok a hagyományos változatnál, és a jól bevált receptnél! 

Hozzávók a paprikás krumplihoz

hirdetes

20-30 dkg húsos szalonna – kolozsvári szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, bors, só, 2 kilogramm krumpli, kolbász (ízlés szerint, csípős, nem csípős, mennyiséget nem mondok, amennyit szeretnél), virsli – van, aki nem szereti a virslit, ezért csak kolbászt rak bele, ez sem probléma, ízlés dolga!

 

hirdetes

A paprikás krumpli elkészítése

Vágjuk fel a szalonnát kockákra, majd tegyük a bográcsba. Ugye, azért nem árt, ha előtte tüzet rakunk! A szalonna zsírját süssük ki, vigyázzunk, hogy ne égjen meg a szalonna. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk meg ezt is. Amikor megpirult, tegyük hozzá a karikákra vágott kolbászt is, és pirítsuk meg kissé.

 

Ezután vegyük le a bográcsot a tűzről egy kicsit, és adjuk hozzá a pirospaprikát! Keverjük el jó alaposan, majd tegyük vissza a bográcsot, kevergessük még egy kicsit, ügyeljünk arra, hogy a paprika ne égjen meg! Ezután a kockákra vágott, alaposan megmosott krumplit tegyük a bográcsba, keverjük át az egészet, és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepi a krumplit.

 

Most már rakjuk meg jól a tüzet, had lobogjon, adjuk hozzá a sót és a borsot és kevergetés mellett főzzük készre! Nézzük meg néha a krumplit, a vége előtt 5-10 perccel adjuk hozzá a felkarikázott virslit is. Ezután kész is vagyunk, tálalhatjuk, finom friss kenyérrel, és a nyár slágerével, kovászos uborkával! Ebben a cikkben mutatok is nektek egy szuper kovászos uborka receptet, kattintsatok ide érte! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:  Magyarország és Szlovákia területén... Tovább

Ond

Ond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Ond az egyik közülük. A megbízható... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar