A puliszka jótékony hatásai
A kukoricaszemek aracin-, és palmitinsavat tartalmaznak, melyek hihetetlenül fontosak az egészséges gyomorműködés miatt. Ezek a savak ráadásul könnyedén felszívódnak a bélrendszerben, innen átjutnak a véráramba, és megszabadítanak minket a különböző toxikus anyagoktól. A puliszkának tehát nagyon erős méregtelenítő hatása van, emellett segíti a máj megfelelő működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát is. A puliszka savcsökkentő és gyomornyugtató, egyes kutatások pedig azt is bizonyították, hogy a napi fogyasztása 60 százalékkal csökkenti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat.
A vércukor-, és a koleszterinszintet is szabályozza, tehát cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása.
A kukoricában lévő savak fontos szerepet játszanak az izomrostok erősítésében is, egy kolumbiai kutatás során kimutatták, hogy az ott élő gyerekek sokkal jobb sportteljesítménnyel büszkélkedhetnek, mint azok, akiknek nem szerepel étrendjükben a puliszka. A következő oldalon megmutatom, hogyan készíthetünk istenien finom puliszkát!
Szereted a puliszkát?