Szereted a régi ízeket? Visszaidéznéd fiatalkorodat? Akkor jól figyelj, mert bemutatjuk az igazi, a hamisítatlan retro melegszendvics krém receptjét.
A melegszendvicset mindenki szerette
Vannak dolgok, amiket sosem felejtünk el, amik bár apró, egyszerű dolgoknak tűnnek, még is legendák zengenek rólunk. Az az igazi retro melegszendvics is egyértelműen ilyen. Nagyon egyszerű, bárki el tudta készíteni bárhol, és valahol ez is volt a titka neki: ha egy gyors finom falatra, életmentő eledelre volt szükségünk akkor ott volt nekünk a melegszendvics, ami képes volt felvenni a versenyt sok-sok órákig a konyhában állós igényű főétellel. Ki ne örült volna neki anno, amikor meghallotta, hogy ma nincs idő főzni, melegszendvics lesz az ebéd, esetleg a gyors vacsora? A büfékben is mindig a melegszendvicset kerested? Akkor a legjobb helyen jársz, mert most megmutatjuk, hogyan tudod elkészíteni azt az igazi retro melegszendvicset. De nem ám azt az amerikai háromszög félét, hanem azt az igazit, amit annak idején is jó ízzel ettünk! Jöjjön hát a titkos melegszendvics recept, keverd ki te is otthon a melegszendvics krémet, a bolti helyett, és sokkal finomabb lesz!
Hozzávalók a retro melegszendvicshez
- 4 db tojás
- 30 dkg kenőmájas
- 1fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 20 dkg tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál majonéz
- só és bors ízlés szerint
- 1 zacskó kenyér
- 15 dkg reszelt sajt
Retro melegszendvics elkészítése
Első lépésként nézzük a titkot: készítsük el a retro melegszendvics krémet, ami az egész fogás esszenciáját fogja adni. Ehhez pedig először a tojásokat kell megfőzni, méghozzá keményre, majd megpucolni, és egy tálban összetörni, ehhez a legjobb villát használni. Ha ez megvan, akkor egyszerűen csak hozzáadjuk a kenőmájast, az előzetesen apróra vágott vöröshagymát, a vajat, a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a ketchupot, a sót, a borsot és jól összekeverjük az egészet egy egységes krémmé.
Ha megvan a retro melegszendvics krém, akkor nincsen más dolgunk, mint összeállítani a melegszendvicseket, megsütni őket, és élvezni az igazi nosztalgikus íz kavalkádot. Egyszerűen csak pakold egy nagyobb tepsibe a kenyereket, kend meg tetszőleges vastagsággal a krémmel őket, és szórd meg sajttal a tetejét, majd tolhatod is be az előmelegített 180 fokos sütőbe. 10-15 perc kell nekik, de onnan tudhatjuk, hogy jó, hogy aranybarna lesz a tetejük az ráolvadt sajt miatt. Jó étvágyat kívánunk!