A télifagyi egy igen furcsa dolog, édesség finomság. Ha nagyon őszinték akarunk lenni magunkhoz, olyan nagyon finomnak nem nevezhető, kicsit rendhagyó a felépítése is- télen fagyit?-, de a miénk, és ki az aki ne rajongott volna érte gyerekként? Nosztalgiázás gyanánt készítsétek el ti is a retro télifagyit házilag! Mutatjuk is a retro télifagy receptjét!
Gyerekkorunk kedvenc télifagyija
A télifagyi egy igazi retro specialitás. Gondoljunk csak bele melyik más nemzetnek juthatott volna eszébe egy ilyen zseniális ötlet. A gyerek imádj a fagyit, télen, nyáron azt enne, de a legnagyobb mínuszokban, a hideg téli napokon csak nem adhatsz neki egy hideg gombócnyi fagyit, na meg mégis honnan lehetne beszerezni ilyenkor. De meg lehet oldani a helyzetet, egyen télifagyit! Tölcsér egy kis csokikrémmel, rajta kakaó massza borítás. Olyan, mint az eredeti, nem? Nem, a télifagyi egyedül a tölcsér miatt hasonlít a fagyira, egyébként semmi rokonság nem fedezhető fel benne, még csak enni sem úgy kell, mint az igazit. És persze ízélményben sem közelítette meg az igazit, ráadásul válogatni sem lehetett, noha anno a fagyis pult sem volt tele mindenféle egzotikumokkal, nevét is alig lehet kimondani ízekkel, különböző ízkombinációkkal, cukormentes, alakbarát fagyikkal, de azért citrom, puncs, vanília, és csoki csak-csak akadt, na de télifagyiból… Volt csokis, és csokis, jobban mondva kakaó krémes. Választani lehette a kicsit törött és a nagyon törött között. Ennek ellenére, melyik gyerek ne imádta volna. Minden mikulás csomag elengedhetetlen kelléke volt, legalábbis nálunk. Úgyhogy készítsük is el most otthon, mutatjuk is a receptjét!
Retro télifagyi recept
Nem egy nagyon bonyolult édességről beszélünk, ezért nem kell aggódnotok nem lesz bonyolult a recept sem!
Hozzávalók a retro télifagyihoz
2,5 dl habtejszín
10 dkg porcukor
200 g étcsokoládé
10 db tölcsér (persze ezt is el lehet készíteni házilag, de az egy fokkal bonyolultabb, ahhoz is mutatunk receptet)
A retro télifagyi elkészítése
A krém elkészítéséhez az első lépésként a tejszínt felmelegítjük és beletördeljük a csokit. Addig keverjük, míg el nem olvad benne. Ekkor félretesszük, hogy teljesen kihűljön (hűtővel lehet gyorsítani a folyamaton). Amikor teljesen kihűlt, habverővel kihabosítjuk, majd a porcukorral és vajjal együtt habosítjuk tovább. A kapott masszát nyomózsákba töltjük, és a tölcsérekbe töltjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és már ehetjük is.