A sóskával rengetegszer szokták ijesztgetni a gyerekeket, hiszen megosztó ételnek számít – és sajnos az emberek többsége nem igazán kedveli. Mégis rendkívül egészséges élelmiszernek számít, fontos, hogy minél többször fogyasszuk. Most elárulom, milyen érvek szólnak a sóskafogyasztás mellett!
A sóska egy nagyon sokoldalú zöldségnek tekinthető – mégis az utóbbi időben háttérbe szorult fogyasztása. Ismerd meg most Te is jótékony hatásait szervezeted érdekében!
Röviden a sóskáról
A sóska Ázsiában, Amerikában és Európában is őshonos, levélzöldség. Savanykás ízvilággal rendelkezik magas oxálsav-tartalmának köszönhetően. Rengeteg helyen, csakúgy, mint a Kárpát-medencében szabadon fellelhető, előfordulási helyei elsősorban a rétek, lápos területeke, ligetek, nedves, akár feltört, műveletlen területek. Amennyiben gyűjteni szeretnénk ezeken a helyeken keressük – márciustól egészen őszig megtalálhatjuk őket a szabadban. Ízvilága virágzása után megváltozik – előtte sokkal finomabb, így figyeljünk oda, hogy amennyiben ételünk alapanyagaként szeretnénk majd felhasználni, akkor a növényt március – április környékén keressük.
Tehát, mint láthatjuk szervezetünk számára rengeteg jótékony hatással bírhat a sóska, mégis az utóbbi időben visszaszorult fogyasztása. Ismerd meg Te is bővebben négy indokunkat, hogy miért lenne érdemes mégis beleépítened mindennapjaidba!