A házi omlós tejkaramella receptje
Az eredeti tejkaramellát nem nehéz elkészíteni, és nem is lesz szükséged hozzá sok mindenre, hiszen ez egy olyan egyszerű finomság, ami 3 nagyon egyszerű alapanyagból áll. A tejkaramella a cukor, tej és a vaj zseniális kompozíciója. Az elkészítés sem tart sokáig, ahogyan az elfogyasztása sem. 1 óra alatt el lehet készülni az egésszel, szuper családi programnak is! A tejkaramellát ráadásul akár ajándékként is adhatjátok, karácsonyra, születésnapra, vagy csak úgy!
Hozzávalók a házi omlós tejkaramellához
25 dkg cukor
5 dkg vaj
A házi omlós tejkaramella elkészítése
Egyáltalán nem lesz bonyolult elkészíteni a házi tejkaramellát, de egy kis türelemre szükséged lesz majd hozzá, előre szólunk! De lássuk is, hogyan kezdj hozzá! A cukrot olvaszd meg egy lábasban, majd add hozzá óvatosan, apránként a tejet, de tényleg apránként, mert csak akkor lesz, omlós, és egyenletes, ezután a vajat is kezd el hozzá adni, majd kezdd el lassan forralni, miközben folyamatosan kevergeted, ügyelve arra, hogy ne égjen le! Onnan tudod, hogy jó úton jársz, hogy kezd besűrűsödni, és egy jellegzetes barnás színt felvenni, ekkor még keverj rajta egy párat, és vedd le a tűzről! (A megfelelő állagot egy egyszerű trükkel ellenőrizheted. Tölts meg egy poharat hideg vízzel, és cseppents bele a karamellából - ha golyócskaként ér az aljára, akkor jó.) Ha levetted a tűzről, akkor simítsd tepsibe vagy tálba, tedd hideg helyre, majd pár óra szikkadás után felkockázhatod. Fogyaszthatod is a családdal, vagy ajándékba is adhatod, egyesével csomagolva, vagy egy nagy üvegben csak úgy!