Egyre több élelmiszert is "termelnek", gyártanak Kínában, amelyeket te is szinte naponta fogyasztasz. Nagyon fontos, hogy tudd, ezek mérgezők, toxikus anyagokat tartalmaznak!
Kínában nem csak az elektronikai dolgokat és a ruhákat gyártják, hanem az élelmiszereket is. Rengeteg termék van amiről nem is tudjuk, hogy kínai, így bátran megvesszük. Megmutatjuk azt az 5 terméket, amit nem érdemes megvásárolnod, ha azt látod a tasakján, hogy Kínában készült.
Műanyag rizs – mint toxikus kínai élelmiszer
Ez a rizs valójában hamisítvány, burgonyából és kémiai adalékanyagokból készítik, amelyeket az autógumik előállításához is használnak. A hamis rizst úgy ismerheted fel, hogy tovább kell főzni, mint általában és még így is kemény marad. Nem érdemes enni belőle, mert káros lehet az egészségre!
Szemes bors – mint toxikus kínai élelmiszer
Egyes kínai gyártók a fekete borshoz sarat és földet kevernek, mivel így nagyobb mennyiséget érnek el. A bors erős illata miatt nem lehet észrevenni ha a terméket feldúsították.
Tőkehal – mint toxikus kínai élelmiszer
A tőkehal több mint felét Kínából hozzák, ezeket azonban olyan tápokkal etetik, miközben nevelik őket, amelyek károsak lehetnek az egészségre.
Almalé – mint toxikus kínai élelmiszer
A kínai almalében több kémiai anyag lehet. A kínaiak óriási mennyiségű almalevet gyártanak és terjesztik világszerte, de mivel rengeteg kémiai anyag található benne, jobb ha elkerülöd.
Fokhagyma – mint toxikus kínai élelmiszer
A kínai fokhagyma vegyszerekkel van befújva, hogy tovább elálljon, tehát káros lehet az egészségre.
Ha ezeknél a termékeknél megnézed, hogy melyik országból származik, akkor sokat teszel már az egészségedért. Mondjuk a magyar termékeket én mindig előnyben részesítem, de ha nem tudsz minden esetben magyart vásárolni, akkor is mindig nézd meg melyik országban gyártották, termesztették!
Forrás: ketkes.com