hirdetes

Az eredeti Utasellátó csokiroló recept: Lehet ezt még kapni valahol?

VN
Frissítve: 2024.10.13
Frissítette: KZs

Nemrég megkérdeztük, mi az az egy dolog, amit legjobban hiányoltok a múltból. Az egyik válasz, ami szinte mindenkit megmozgatott, az ikonikus Utasellátó Csokiroló volt. Nem is csoda, hiszen annak idején hatalmas népszerűségnek örvendett ez a finomság! Ezért nemcsak utánajártunk, hogy lehet-e még manapság valahol beszerezni, de megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon is, ha van egy kis türelmed és kézügyességed. Íme a legendás Utasellátó Csokiroló receptje!

Utasellátó csokiroló recept

A legendás Utasellátó csokiroló

Szalámis zsemle, Bambi, kakaó, na meg az a nagyon-nagyon édes celofánba csomagolt csokoládé- ezek azok a termékek, amiket az utazások előtt, után, na meg során is mindenki habzsolt, amiket annak idején mindenki nagyon jól ismert az Utasellátó Vállalatnak köszönhetően. Te is szeretted, és szeretnéd, ha az unokáid is tudnák miről beszélsz, amikor ezt az emlékfoltot meséled el nekik? Akkor nincs más hátra, minthogy beszerzel néhány fontos alapanyagot, majd a konyhába repíted magad szélsebesen és elkészíted nekik ezt a finomságot! Mutatjuk is hozzá a receptet! Az Utasellátó sikereiről és bukásáról olvass itt! 

Hozzávalók az Utasellátó csokirolóhoz

Az ostyához:

  • 250 gramm liszt
  • 125 gramm margarin
  • 250 gramm cukor
  • 2 db tojás
  • 250 gramm meleg víz

A krémhez:

  • 8 dl tejszín
  • 300 gramm étcsokoládé (min.72%-os kakaó tartalmú)
  • 8 evőkanál porcukor
  • 20 dkg vaj

A bevonáshoz:

  • 250 gramm tortabevonó
hirdetes

Az Utasellátó csokiroló elkészítése

Első lépésként az ostyát megtöltő a krémet készítjük el! Ehhez pedig a tejszínt lábosba öntjük és a csokit beletördeljük. Tűzre téve felmelegítjük annyira, hogy a csoki felolvadjon, de vigyázz, ne forrald fel! Félretesszük hűlni, amíg az ostyát elkészítjük. Az ostyához a margarint felolvasztjuk, majd az olvasztott margarinhoz hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, és ezt kikeverjük. Ha megvan, akkor hozzátesszük az egész tojásokat és azzal is kikeverjük. Jöhet a liszt is. Az egészből egy palacsinta szerű tésztát kell kapni. Ezt az ostyaütő felmelegítése után egyesével kisütjük.

hirdetes

Fontos, hogy a tetejét ne csak rácsukjuk, hanem nyomjuk is le, hogy a tészta egyenletes legyen! Ha kisül egy ostya, azonnal kivesszük a sütőből és egy rúdra tekerjük még melegen! Ez nagyon fontos, ugyanis hamar keményedik, nincs idő lazsálni! A hatékonyság érdekében, amíg sül a következő ostya, addig a feltekert ostyát lehúzzuk a rúdról és tálcára rakjuk. Ha az ostyákkal megvagyunk, akkor folytassuk a krémet! A kihűlt tejszínes csokihoz hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, és ezt krém állagra habosítjuk. Habzsákba töltve töltjük meg a krémmel az ostyákat. Már csak egy lépés van hátra: a tortabevonó!

Felmelegítjük a tortabevonót, és egyszerűen belenyomjuk az ostyákat. Már csak egy kis hűtés, és lehet is az unokákat kínálni a retro finomsággal! 

Ha te is nosztalgiával gondolsz vissza ezekre az ízekre, akkor itt az ideje, hogy életre keltsd őket a saját konyhádban. Egy kis türelemmel és szeretettel újra megidézheted a régi idők hangulatát, és megmutathatod az unokáidnak, milyen finomságokat kóstoltunk annak idején. Nincs más hátra, mint felidézni a múltat – egy harapásra.

Egyébként találtunk egy helyet, ahol beszerezhető ez a finomság, de a jogi szankciók miatt Utast Ellátó néven, méghozzá ITT ! A Bambi receptje pedig ITT!

 

Ha érdekelnek más retró édességek is, és szívesen nosztalgiáznál, látogass el az alábbi oldalunkra, ahol további finomságokkal idézheted fel a múlt ízeit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Erzsébet kilátó

Erzsébet kilátó: A főváros tetején lévő csodás kilátó, melyről belátható az egész... Tovább

Vígszínház

Vígszínház: a legnagyobb múltú, legnépszerűbb budapesti színházak egyike. Három... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Szórakozás Történelem Utazás