Biztosan Ti is szeretitek a különböző túró rudikat, tejszeleteket, melyek mindenki napját szebbé tudják varázsolni lágy, tejes-túrós ízvilágukkal. Mostani cikkünkben elhoztam nektek a számomra már bevált legfinomabb receptjeimet, melyeket elkészíthetsz otthon – ezzel elérve ugyanazt az ízélményt, melyet boltban vásárolt társaik nyújtanak! Első hallásra, olvasásra bonyolultnak tűnhetnek, de bízzatok bennem, egyáltalán nem nehéz elkészítésük!
1. Elképesztően finom túró rudi torta
Hozzávalók (8 személyre)
A tésztához
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 6 dkg cukor
- 6 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- vaj a forma kikenéséhez
Töltelékhez
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg tehéntúró
- 1 dl víz
- 2 evőkanál tejföl
- 200 ml habtejszín
- 25 dkg cukor
- kakaó a díszítéshez
- 1 evőkanál zselatin
A tészta elkészítésével fogjuk kezdeni, ehhez először a tojásokat keverjük el a cukorral, úgy, hogy habosak legyenek.
Adjuk a liszthez a kakaóport, illetve a sütőport, majd óvatosan forgassuk bele őket a kikevert tojásokba.
Kenjük ki a tortaformát vajjal, majd simítsuk bele a kapott masszát. 180 fokra melegítsük sütőnket elő, majd 8 – 15 perc alatt süssük készre a tésztát. Érdemes tűpróbát végeznünk.
A zselatint adjuk hozzá az 1 deciliter vízhez, majd jól keverjük el benne. Kis láng felett keverjük addig, amíg az fel nem oldódik, s nem kapjuk meg a kívánt állagot. Tegyük félre.
Keverjük össze a túrót a cukorral, vaníliás cukorral, illetve a tejföllel, majd a zselatinos vízzel. Ahogy alaposan egybekevertük, öntsük hozzá a habtejszint is.
Nincs ötleted, hogyan díszítsd fel húsvéti asztalod? Inspirálódj galériánkból!
A krémet kenjük rá a már kihűlt tésztára, s szórjuk meg kakaóporral. Pihentessük süteményünket egy éjszakán át a hűtőben, hogy megfelelően összeálljon. Másnap már fogyaszthatjuk is.
A díszítéshez egyébként kakaóporon kívül használhatunk még túró rudikat is, melyek a süti tetejére helyezve (akár félbevágott, akár egész állapotukban) nem csak szépek lesznek majd, de az ízviláguk egyezése miatt még finomabbá teszik tortánk.
2. Krémes tejszelet sütemény formában
A tejszeletet nem csak a kicsik szeretik, ki tudna ellenállni a kakaós piskóta között elterülő mascarponés krém ízvilágának? Elkészítése egyáltalán nem jelent kihívást – ahogy beraktuk a piskótákat sülni, már csak a krémre kell összpontosítanunk.
Hozzávalók (6 személyre)
A tésztához
- 3 db tojás
- 125 gr cukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 gramm kakaó (cukrozatlan)
- 125 gr finomliszt
- 125 ml tejföl, joghurt vagy tej
A krémhez
- 500 gr mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 80 gr méz
- 100 gr porcukor