Ennél a receptnél is a tésztát fogjuk először elkészteni, majd a krémet. Ehhez először a lisztet keverjük össze a kakaóval, valamint a sütőporral.
A tojásokat üssük egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a cukrot – keverjük habosra. Ezután öntsük hozzá a joghurtot, tejfölt vagy tejet – attól függ melyiket választottuk, mivel szeretnénk dolgozni. Végül adjuk hozzá a lisztes keveréket is, majd a masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a tésztánkat süssük készre benne nagyjából 15 – 20 perc alatt. Utána hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét keverjük össze a mézzel egy robotgép segítségével, majd vegyünk elő egy másik tálat. Ebbe keverjünk habbá a habtejszínt a vaníliakivonattal, illetve a cukorral, majd óvatosan adjuk hozzá a másik, mascarponés keveréket.
A már kihűlt tésztánkat vágjuk két egyenlő vastagságú részre, majd az alsó részére kenjük rá a krémet, s helyezzük vissza rá a felső lapot, úgy, hogy az ráilleszkedjen.
Fogyasztás, valamint szeletelés előtt érdemes hűtőben hagyni 3 – 4 órára.
3. Isteni Kinder Bueno szelet
Hozzávalók (6 személyre)
A tésztához
- 6 db tojásfehérje
- 2 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál morzsa
- vágott dió, nutella ízlés szerint
A krémhez
- 5 dl tej
- 25 dkg cukor
- 6 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 30 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
Szükséged lesz még
- babapiskóta
- kakaópor
- keksz
A tésztához a tojásokból verjük habbá a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, morzsát, lisztet, illetve sütőport. Tegyük a kapott masszát egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe, majd a tésztánk tetejére szórjuk diót. 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre a tésztát, majd tegyük félre hűlni.
A krémhez a tojássárgákat keverjük össze a porcukorral, vaníliás pudinggal, liszttel, majd főzzük a tejjel együtt simára az egészet. Ahogy felfőtt szedjük ketté a krémet, majd az egyik felébe gőz fölött adjunk hozzá csokoládét, olvasszuk azt meg. Ahogy kihűltek a ketté szedett krémek, keverjünk bele 15 – 15 dkg vajat robotgéppel.
Kenjük a kihűlt tésztára a sárga krémet, majd arra tegyük a tejbe mártott kekszet vagy piskótát, majd erre kenjük rá a csokis krémet.
A tetejére verhetünk 2 dl tejszínből habot, majd azt is rákenhetjük, s ezt szórjuk meg kakaóporral, esetleg csurgathatunk rá karamellát, díszíthetjük továbbá dióval, vagy csak szórhatunk rá kakaóport.
Te szereted a túrós desszerteket?