A krumplit senkinek sem kell bemutatni, egyik legváltozatosabban feldolgozható élelmiszerünk a konyhában. Találkozhatunk vele köret, nassolni való, egytálétel formájában is. Egyszerű vele dolgozni, és kifizetődő lesz az eredmény. Cikkünkben most bemutatunk három receptet, melyet könnyedén elkészíthetsz akár főételnek, akár harapnivalónak.
Grillezett burgonya falatok
Olcsó, igazán mutatós étel mind vacsorára, mind egy családi grillezésre tökéletes lehet. Ha nem szeretnénk grillezni, illetve az időjárás nem engedi, alternatívaként mikrohullámú sütőben is elkészíthető, amennyiben az 1000 wattos.
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 nagyobb burgonya
- 2 teáskanál friss/szárított rozmaring
- 2 ek vaj megolvasztva
- só, bors ízlés szerint
- 1 csészényi (nagyjából 4dkg) sajt
- 2 zöldhagyma
- tejföl ízlés szerint
- 3 bacon csík
Hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk fel azokat hosszában. Kissé kanalazzuk ki a közepüket, s főzzük fel őket rövid ideig, amíg félig meg nem puhul.
Keverjük össze a vajat és a fűszereket – rozmaringot, sót, borsot. Ezzel kenjünk be minden oldalát a már felcsíkozott burgonyának.
Végül helyezzük azt a grill sütőre, vagy mikróba. Pirítsuk fel a zöldhagymát, vágjuk fel a bacont. Mielőtt krumplink teljesen átsülne, szórjuk rá a sajtot, a szalonnát, illetve a már felpirítot hagyma darabokat.
Ha megsült, tálaljuk tejföllel.