hirdetes

3 olcsó és egyszerű krumplis étel, melyek biztosan Neked is ízleni fognak

TK
Burgonyafasírt

Burgonya fasírt


Sokan elítélik a hús nélküli ételeket, anélkül, hogy megkóstolnák azokat. Pedig a zöldségek jól felhasználva, remek fűszerekkel képesek lehetnek elvarázsolni. Ez a burgonyából készült fogás a tökéletes példa, mely nem csak főételnek, de köretnek is remek választás lesz!


Hozzávalók (4 személyre):


-    1 kg krumpli
-    30 gramm sajt
-    2 tojás
-    petrezselyemzöld
-    újhagyma
-    0.5 csésze liszt/zsemlemorzsa
-    olaj
-    só


Hámozzuk meg a burgonyát, sós vízben főzzük meg amíg meg nem puhul, majd törjük össze krumplipürének. Míg a krumpli kihűl, reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezselyemzöldet, majd a tojásokkal együtt keverjük azokat a püréhez.

hirdetes


Kézzel formázzunk belőle kis fasírtokat, forgassuk meg őket egy kevés lisztben, esetleg zsemlemorzásban. Forró olajban süssük őket aranybarnára. Tálalásához használhatunk zöldségeket, esetleg szószokat.


Tepsis krumpli, mely el fog varázsolni


Hozzávalók (6 személyre):


-    1 kg krumpli
-    3 ek vaj
-    1 csésze sajt
-    1 – 2 csésze tejföl ízlés szerint
-    1 gerezd fokhagyma

hirdetes
-    1 csésze csirke alaplé
-    3 ek liszt
-    1 csésze parmezán
-    1 csipet szerecsendió
-    só, bors ízlés szerint


Először melegítsük elő a sütőt, vajazzunk ki egy hőélló tálat. Daraboljuk fel a hagymát, dörzsöljük át vele az edény falát. Olvasszuk fel a vajat, majd keverjük össze a sóval, borssal, szerecsendióval, liszttel. Tegyük bele az alaplevet, illetve a tejfölt, majd várjuk meg még felfő, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a sajtot, és kevergessük még szószunk besűrűsödik. Hámozzuk meg a krumplikat, majd helyezzük azokat szépen sorba a sütőtálba. Soronként sózzuk, borsozzuk őket. Öntsük le a burgonyákat a szósszal, majd szórjuk rá a parmezánt. Süssük aranybarnára.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Mikulás ünnep eredete

A Mikulás ünnep eredete: A Mikulás, akit Szent Miklósként is ismerünk, egy kis-ázsiai, Patara... Tovább

Krémes

Krémes: az egyik legkedveltebb édességnek számít itthon. A krémes közkedvelt sütemény,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Ételek Gasztronómia