Elérkeztünk a tavasszal együtt az év azon időszakába, ahol már a húsvéti ételek fognak dominálni – tojással, akár kaszinótojás formában, sonkával, hiszen ki ne ismerné a finomabbnál finomabb sonkatekercseket, illetve majonézzel. Amennyiben Te is szeretnél húsvéti hangulatot előidézni már most, ezekkel a csodás receptekkel érdemes elkezdened napod!
1. Húsvéti reggeli töltött tojással és paradicsommal
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 4 db paradicsom
- 20 dkg sonka
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál ecetes torma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl tej
- só, őrölt fehérbors ízlés szerint
A díszítéshez
- újhagyma
- saláta
- retek
- bármilyen egyéb zöldség, ízlés szerint
Először főzzük meg a tojásokat, majd ahogy kihűltek vágjuk őket ketté, vegyük ki sárgájukat. Vágjuk apróra a sonkát vagy daráljuk azt le.
A tejből, a vajból és a lisztből mártást főzünk. Ahogy kihűlt, adjuk hozzá a tojások összetört sárgáját, illetve a 2 evőkanál ecetes tormát. Fűszerezzük sóval, borssal.
Keverjük el a sonkát az egy kanál tormával, majd a mustárral, s ezt is sózzuk, borsozzuk.
Vágjuk le a paradicsomok tetejét, kaparjuk ki azok belsejét, majd töltsük meg őket a sonkakrémmel, a kettévágott tojásokat pedig a tormakrémmel. Végül tegyük vissza a paradicsomok tetejét.
Salátalevéllel kibélelt tálon tálaljuk, helyezhetünk mellé díszítésképp felvágott retekkel, uborkával, esetleg pirítóst is tehetünk mellé. Szórjuk meg őket felaprózott újhagymával.
2. Pitypang saláta
Hozzávalók (2 adag)
- 30 dkg pitypanglevél
- 2 paradicsom
- 2 tojás
- 5 dl ecet
- só, fehérbors, kapor ízlés szerint
Tisztítsuk meg a zsenge pitypangleveleket, majd itassuk őket szárazra. Helyezzük őket egy salátástálba, majd öntsük rá az ecetet, olívaolajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Keverjük őket össze, majd szórjuk meg az apróra vágott kaporral, cikkekre vágott főtt tojással, és a kockára vágott paradicsommal.
Íme, egy olcsó, egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb tavaszi reggeli!