3. Húsvéti húsmentes reggeli sajttekerccsel és körözöttel töltött paprikával
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 2 db paprika
- 20 dkg trappista sajt
- 25 kg tehéntúró
- 1 db vöröshagyma
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csokor újhagyma
- 1 fej saláta
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
Először fűzzük meg a tojásokat, majd vágjuk apróra a hagymát.
A túróból a tejföllel, köménnyel, sóval, pirospaprikával és a hagymával készítsünk körözöttet. Amennyiben érdekel egy konkrétabb körözött recept, azt itt olvashatod.
Forró vízben vagy mikróban lágyítsuk meg a sajtot annyira, hogy nyújtani lehessen. Nyújtsuk téglalap alakúra egy alufólián. Kenjük meg a körözöttel, majd helyezzük rá az újhagymát, illetve a csíkokra vágott paprikát. Göngyöljük fel, majd egy órára hagyjuk állni hűtőnkben, fóliában.
A maradék körözött töltsük egy habzsákba, majd nyomjuk őket a paprikába.
Egy tálon készítsünk saláta ágyat, majd erre helyezzük a töltött paprikát, a négyfelé vágott főtt tojásokat, illetve a már felszeletet sajttekercset. Készíthetünk díszítést a maradék kaliforniai paprikából és újhagymából.
4. Sajtos tojásmuffin
Hozzávalók (12 adag)
- 6 db tojás
- 15 dkg sonka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, majd a muffinformákat kenjük ki olajjal.
Verjünk fel a tojásokat, keverjük el benne a fűszereket – sót, borsot. A sonkát és a paprikákat vágjuk kisebb kockákra, majd az újhagymát is szeleteljük apróra, illetve a reszelt sajt felével együtt keverjük őket össze.
A tojásos masszát öntsük szét a muffinformákban, a maradék sajtot szórjuk a tetejükre. Nagyjából 15 - 20 perc alatt süssük őket készre.