hirdetes

4 szuper túrógombóc recept újragondolva, melyet Nektek is érdemes kipróbálni

TK
Szuper túrógombóc recept - 20 perc alatt

4.    Zabpelyhes fitnesz túrógombóc


Hozzávalók (1 adag)


-    20 dkg túró
-    1 citrom reszelt héja
-    1 tojás
-    tejföl
-    zabpehely
-    zsemlemorzsa


Tegyük először a túrót egy tálba, majd adjuk hozzá a tojást, és annyi zabpelyhet, amennyit túrónk képes felvenni. Ezáltal fog masszánk formálhatóvá válni.

 
Ahogy elértünk a kívánt állagot, reszeljük bele az egy citromunk héját, s kezdjünk el vizet forralni. Amíg nem forr fel vizünk, hagyjuk túrógombóc alapunkat a hűtőben állni.


Pirítsuk meg a zsemlemorzsát, majd ahogy felforrt a víz, formáljunk gombócokat a masszánkból, s főzzük őket addig, amíg azok fel nem jönnek a víz tetejére. Ahogy ez megtörtént tegyük őket át a zsemlemorzsába, forgassuk őket össze, és tejföllel tetejükön már fogyaszthatjuk is őket.


5.    Sajtos – spenótos gombóc


Hozzávalók (4 adag)

hirdetes


-    1 csomag spenót
-    6 dkg parmezán
-    1 fej vöröshagyma
-    1 dj fehér kenyér
-    12 dkg vaj
-    2 gerezd fokhagyma
-    2 db tojás
-    2 dl tej
-    só, bors, szerencsedió ízlés szerint


Engedjük fel a spenótót, majd melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Vágjuk le a kenyerünk héját vékonyan, majd a belét késsel hosszában szeleteljük fel vastagon. A nagyjából 1 centiméteres csíkokat ezután kockázzuk fel. Osszuk el azokat egy tepsiben, majd szárítsuk nagyjából 15 percig előmelegített sütőben, s hagyjuk kihűlni – ez nagyjából félórát fog igénybe venni.


Reszeljük finomra a sajtot. Nyomjuk ki alaposan a spenótot, majd aprítsuk fel. 


hirdetes
Tisztítsuk meg a fokhagymát, hagymát, majd kockázzuk apróra őket, s pároljuk őket vajon nagyjából 3 – 4 percig. Adjuk hozzá a spenótót, majd pároljuk tovább őket együtt még pár percig. Öntsük fel a zöldségeket tejjel, várjuk meg még felforrósodik, s sóval, borssal, illetve szerecsendióval ízesítsük ételünk. 


Szórjuk a megközelítőleg 30 dkg kenyérkockát egy tálba, s öntsük le a spenótos tejjel. Keverjük hozzá a tojásokat, majd kézzel gyúrjuk bele a sajtot is. Hagyjuk állni masszánkat 10 percig.


Forraljunk vizet egy nagyobb fazékba, majd a spenótos masszából vizes kézzel formáljunk nagyobb golyókat – sózzuk meg a vizet, s főzzük meg benne gombócainkat. Közepes tűzön ez nagyjából 12 – 15 perc alatt történik meg.


A maradék vajat olvasszuk meg egy serpenyőben. Emeljük ki gombócainkat, majd tegyük őket egy tiszta konyharuhára, míg lecsepegnek. Maradék reszelt sajttal megszórva, az olvasztott vajjal fogyasszuk.

Te szereted a túrógombócot?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Solymászat

Solymászat mint élő emberi örökség: hungarikumnak számít. Solymászatról beszélünk abban... Tovább

Alpokalja

Az Alpok Európa egyik legjelentősebb hegylánca, mely Magyarországra sajnos szinte egyáltalán... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia