Mindenkinek van, hogy hosszabb egy-egy napja vagy hete, mint ahogyan tervezte. Sok minden képes átalakítani napirendünket egyik pillanatról a másikra, ez lehet munka, egyetem, ismerősök, de akár még kiskedvencünk is. Amennyiben Te is idő hiányában szenvedsz, ez a 4 szupergyors recept segíteni fog, hiszen elkészítésük rendkívül egyszerű, ráadásul végső esetben is csak fél órát vesz igénybe!
1. Tejszínes-sajtos csirkés tészta
Hozzávalók (4 adag)
- 50 dkg csirkemellfilé
- 0,25 l tejszín
- 5 dkg szalonna
- 25 dkg tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajt
- 2 közepes kápia paprika
- 0,5 l alaplé
- só, bors ízlés szerint
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítéséhez először kockázzuk paróra a szalonnát, majd vágjuk fel a csirkemellet is – adjuk hozzá a szalonnához, s pirítsuk őket együtt, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Amint a csirke megpirult, reszeljük vagy nyomjuk rá a fokhagymát, öntsük az alaplevet és a tejszint.
Adjuk hozzá a tésztát, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, majd fedő alatt főzzük őket, míg a tészta meg nem puhul. Akkor lesz kész, amikor már a szaftja is besűrűsödött. Ez a két folyamat egyébként általában együtt történik meg, de ha esetleg a tészta hamarabb megfőne, öntsünk még hozzá egy kevés vizet – így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog odaégni ételünk.
Amikor már késznek nyilvánítottuk tejszínes étkünket, az elnyerte kívánt állapotát, csíkozzuk fel a paprikát, s adjuk hozzá. Forgassuk az egészet át és figyeljünk oda, hogy már nem kell sokáig főznünk.
Közben reszeljük le a sajtot – szórjuk a tetejére, s keverjük át, hogy megolvadjon. Petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
Ezekkel a csodás virágokkal Te is könnyedén be tudod csempészni a tavaszt otthonodba! Tekintsd meg őket galériánkban.
2. Tejszínes-fokhagymás csirke
Hozzávalók (4 adag)
- 40 dkg csirkemellfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 1 dl víz
- só, bors ízlés szerint
Körethez
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- só ízlés szerint
Először szeleteljük fel csirkemellfilénket, sózzuk, borsozzuk azokat ízlés szerint.
Keverjük össze a lisztet a paprikával, majd adjuk hozzá a csirkemell darabokat. A fokhagymát nyomjuk vagy reszeljük a tejszínhez – dolgozzuk őket össze jól.
Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd süssük elő rajta a húsokat, majd, ha elkészültek akkor öntsük alá az 1 dl vizet, valamint a fokhagymás tejszínt. Főzzük őket készre.
Pucoljuk meg a burgonyát, s apróra vágva főzzük őket puhára sós vízben.
Szűrjük le őket, majd egy tepsiben, vagy egy hőálló tálban locsoljuk meg őket az olvasztott vajjal, s szórjunk rájuk apróra vágott petrezselymet. Melegítsük őket össze forró sütőben.
A húst majd ezzel a körettel tálaljuk.