hirdetes

4 villámgyors recept a rohanó hétköznapokra

TK

Mindenkinek van, hogy hosszabb egy-egy napja vagy hete, mint ahogyan tervezte. Sok minden képes átalakítani napirendünket egyik pillanatról a másikra, ez lehet munka, egyetem, ismerősök, de akár még kiskedvencünk is. Amennyiben Te is idő hiányában szenvedsz, ez a 4 szupergyors recept segíteni fog, hiszen elkészítésük rendkívül egyszerű, ráadásul végső esetben is csak fél órát vesz igénybe! 

Tejszínes-sajtos csirkemell

1.    Tejszínes-sajtos csirkés tészta


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg csirkemellfilé
-    0,25 l tejszín
-    5 dkg szalonna
-    25 dkg tészta
-    1 gerezd fokhagyma
-    20 dkg sajt
-    2 közepes kápia paprika
-    0,5 l alaplé
-    só, bors ízlés szerint
-    fél csokor petrezselyemzöld


Elkészítéséhez először kockázzuk paróra a szalonnát, majd vágjuk fel a csirkemellet is – adjuk hozzá a szalonnához, s pirítsuk őket együtt, amíg szép aranybarnák nem lesznek.


Amint a csirke megpirult, reszeljük vagy nyomjuk rá a fokhagymát, öntsük az alaplevet és a tejszint. 


Adjuk hozzá a tésztát, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, majd fedő alatt főzzük őket, míg a tészta meg nem puhul. Akkor lesz kész, amikor már a szaftja is besűrűsödött. Ez a két folyamat egyébként általában együtt történik meg, de ha esetleg a tészta hamarabb megfőne, öntsünk még hozzá egy kevés vizet – így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog odaégni ételünk.

hirdetes


Amikor már késznek nyilvánítottuk tejszínes étkünket, az elnyerte kívánt állapotát, csíkozzuk fel a paprikát, s adjuk hozzá. Forgassuk az egészet át és figyeljünk oda, hogy már nem kell sokáig főznünk. 


Közben reszeljük le a sajtot – szórjuk a tetejére, s keverjük át, hogy megolvadjon. Petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.

 

Ezekkel a csodás virágokkal Te is könnyedén be tudod csempészni a tavaszt otthonodba! Tekintsd meg őket galériánkban.


2.    Tejszínes-fokhagymás csirke 


Hozzávalók (4 adag)


-    40 dkg csirkemellfilé
-    4 gerezd fokhagyma
-    2,5 dl főzőtejszín
-    1 teáskanál fűszerpaprika
-    2 evőkanál finomliszt
-    3 evőkanál olvasztott vaj
-    1 dl víz
-    só, bors ízlés szerint


Körethez


-    1 kg burgonya
-    2 evőkanál olvasztott vaj

hirdetes
-    1 csokor petrezselyem
-    só ízlés szerint


Először szeleteljük fel csirkemellfilénket, sózzuk, borsozzuk azokat ízlés szerint.


Keverjük össze a lisztet a paprikával, majd adjuk hozzá a csirkemell darabokat. A fokhagymát nyomjuk vagy reszeljük a tejszínhez – dolgozzuk őket össze jól.


Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd süssük elő rajta a húsokat, majd, ha elkészültek akkor öntsük alá az 1 dl vizet, valamint a fokhagymás tejszínt. Főzzük őket készre.


Pucoljuk meg a burgonyát, s apróra vágva főzzük őket puhára sós vízben.


Szűrjük le őket, majd egy tepsiben, vagy egy hőálló tálban locsoljuk meg őket az olvasztott vajjal, s szórjunk rájuk apróra vágott petrezselymet. Melegítsük őket össze forró sütőben.


A húst majd ezzel a körettel tálaljuk.

 

Amennyiben érdekel másik két isteni, szupergyors receptünk, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria: A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet... Tovább

Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivált 1981-ben alapítottál, mely azóta  Magyarország egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia