hirdetes

4 villámgyors recept a rohanó hétköznapokra

TK
Tejszínes-sajtos csirkemell

3.    Tejszínes mustáros csirkemell


Hozzávalók (3 adag)


-    1 csirkemell
-    0,5 főzőtejszín
-    1 teáskanál curry
-    1 evőkanál mustár
-    1 póré, vagy újhagyma
-    só, bors ízlés szerint
-    olaj


Tisztítsuk meg a póréhagymát, vagy újhagymát, aprítsuk fel, majd olajon dinszteljük a darabokat meg.


Vágjuk a csirkemellfilét nagyobb darabokra, s mindkét oldalát süssük 2 – 3 percig a hagymákkal együtt.

Ahogy már úgy gondoljuk megfelelően elősütöttük csirkénket – tehát aranybarna mindkét oldala, öntsük fel kevés vízzel.


Keverjük el közben a mustárt a tejszínnel, illetve a fűszerekkel. Öntsük le vele a húst, majd kis lángon főzzük puhára.


Tetszőleges körettel fogyasztható.


4.    Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban

hirdetes


Hozzávalók (4 adag)


-    4 adag maradék galuska, nokedli
-    15 dkg sonka
-    10-12 dkg sajt, ízlés szerint
-    3-4 dl tej
-    2 csapott evőkanál liszt
-    10 dkg kukorica (ez lehet fagyasztott vagy konzerv is)
-    2 teáskanál aprított petrezselyemzöld
-    1 nagyobb gerezd fokhagyma
-    szerecsendió, só, bors ízlés szerint


Ételünk elkészítéséhez először vágjuk vékony csíkokra a sonkát, illetve a sajtot nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.


Hevítsük fel egy magasabb faló serpenyőben a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet – pirítsuk világosra, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy egy sűrűbb mártást kapjunk. Tartsuk észben, hogy ugyanakkor majd a hozzáadott sajt is sűríteni fogja. Keverjük forrás közben teljesen csomómentesre.

hirdetes


Amennyiben szeretnénk még krémesebbé tenni, akkor a tej egyrészét helyettesítsük tejszínnel.  Sózzuk, borsozzuk mártásunkat, majd a szerecsendiót is adjuk hozzá, illetve reszeljük bele a fokhagymát, majd a reszelt sajtot.


Keverjük el mártásunkat jól, hogy a sajt is megfelelően elolvadjon benne, illetve öntsük hozzá a sonkát, kukoricát is. 


Pár perc alatt főzzük készre, s végül adjuk hozzá a petrezselyemzöldet is, melyet már apróra vágtunk.


Forgassuk hozzá a galuskát, várjuk meg még ételünk összeforr, s már tálalhatjuk is.


Fogyasztás előtt még szórhatunk rá pluszba sajtot, de anélkül is tökéletes.

 

Neked hogy tetszettek receptjeink?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kuvasz

Kuvasz: Egyike a 9 magyar kutyafajtának, melyeket világszerte elismernek. A kuvasz a magyar... Tovább

Füzéri vár

Füzéri vár: A füzéri vár középkori vár, amely Füzér település közvetlen közelében... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia