3. Tejszínes mustáros csirkemell
Hozzávalók (3 adag)
- 1 csirkemell
- 0,5 főzőtejszín
- 1 teáskanál curry
- 1 evőkanál mustár
- 1 póré, vagy újhagyma
- só, bors ízlés szerint
- olaj
Tisztítsuk meg a póréhagymát, vagy újhagymát, aprítsuk fel, majd olajon dinszteljük a darabokat meg.
Vágjuk a csirkemellfilét nagyobb darabokra, s mindkét oldalát süssük 2 – 3 percig a hagymákkal együtt.
Ahogy már úgy gondoljuk megfelelően elősütöttük csirkénket – tehát aranybarna mindkét oldala, öntsük fel kevés vízzel.
Keverjük el közben a mustárt a tejszínnel, illetve a fűszerekkel. Öntsük le vele a húst, majd kis lángon főzzük puhára.
Tetszőleges körettel fogyasztható.
4. Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban
Hozzávalók (4 adag)
- 4 adag maradék galuska, nokedli
- 15 dkg sonka
- 10-12 dkg sajt, ízlés szerint
- 3-4 dl tej
- 2 csapott evőkanál liszt
- 10 dkg kukorica (ez lehet fagyasztott vagy konzerv is)
- 2 teáskanál aprított petrezselyemzöld
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- szerecsendió, só, bors ízlés szerint
Ételünk elkészítéséhez először vágjuk vékony csíkokra a sonkát, illetve a sajtot nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
Hevítsük fel egy magasabb faló serpenyőben a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet – pirítsuk világosra, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy egy sűrűbb mártást kapjunk. Tartsuk észben, hogy ugyanakkor majd a hozzáadott sajt is sűríteni fogja. Keverjük forrás közben teljesen csomómentesre.
Amennyiben szeretnénk még krémesebbé tenni, akkor a tej egyrészét helyettesítsük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk mártásunkat, majd a szerecsendiót is adjuk hozzá, illetve reszeljük bele a fokhagymát, majd a reszelt sajtot.
Keverjük el mártásunkat jól, hogy a sajt is megfelelően elolvadjon benne, illetve öntsük hozzá a sonkát, kukoricát is.
Pár perc alatt főzzük készre, s végül adjuk hozzá a petrezselyemzöldet is, melyet már apróra vágtunk.
Forgassuk hozzá a galuskát, várjuk meg még ételünk összeforr, s már tálalhatjuk is.
Fogyasztás előtt még szórhatunk rá pluszba sajtot, de anélkül is tökéletes.
Neked hogy tetszettek receptjeink?