Biztosan Neked is megvan a kedvenc palacsinta recepted, melyet már igyekeztél minél jobban kikísérletezni, tökéletesíteni. Ez a finomság rengeteg módon elkészíthető, ráadásul a legegyszerűbb lépéseket elég hozzá elkészíteni – ezért is örvend nagy népszerűségnek. Amennyiben viszont, ha tényleg szeretnéd a legfinomabb palacsintát elkészíteni, érdemes egy-két dologra odafigyelned, hiszen, mint tudjuk, minden a részletekben rejlik. Nézzük tehát, mik azok a kis praktikák, melyeket Neked is érdemes megismerned a legfinomabb desszert elkészítése érdekében.
A Mirror nemrég leközölt egy cikket, amiben sorra veszi azokat az elkövethető hibákat, melyek elronthatják ezt a desszertet. A cikkben összefoglaltak alapján nem is annyira egyszerű ezen édesség tökéletesítése, hiszen több pontot is kihívásba ütközhetünk. Ismerd meg Te is, mikre figyelj!
A száraz és nedvesebb hozzávalók külön keverése
A tészta elkészítése előtt érdemes, csakúgy, mint egyébként a legtöbb ételnél a száraz hozzávalókat összedolgozni, még mielőtt az bármilyen nedves alapanyaghoz hozzáérne. Hogyha ez már megtörtént egy kisebb edényben, tányérban, akkor érdemes hozzákevernünk az összes hozzávalót, így is egy sokkal egyenletesebb tésztát kapva. Emellett így csökkenteni tudod a túlkeverés kockázatát.
A tészta túlkeverése
A legtöbb ember könnyen beleeshet ebbe a hibába. Ez akkor történhet meg, amikor úgy érezzük, hogy tésztánk túl csomós, és mindenképpen, egyébként logikusan addig keverjük masszánkat, amíg az összes kisebb „csomó” el nem tűnik belőle. Ezzel mi a probléma? A túlkeverés végett abban túlfejlődhet a glutén benne, illetve megszűnik levegőssége - ezzel is elérve, hogy majd palacsintánk sokkal keményebb lesz, amikor már kisült.
Tehát a legpuhább, legkellemesebb palacsinta titka, hogy elkerüljük a túlkeverést, és tegyük félre kétségeinket a „csomókkal” szemben – higgyük el, hogy az a néhány darab már nem fogja elrontani.