Epres-banános álom
Nem csoda, hogy az eper és a banán általában a gyerekek kedvenc gyümölcsei közé tartoznak, édes ízük mellett magas vitamintartalmuk miatt is érdemes fogyasztani őket, a kettő kombinációja pedig igazi íz-orgiához vezet.
Hozzávalók:
• egy banán
• 8-10 eper
• 1 dl vaníliás rizstej (vagy tehéntej)
Elkészítés:
Mosd meg az epret, egy szemet tegyél félre, a többit pedig a banánnal és a rizstejjel együtt tedd a smoothie-készítő gépbe (vagy ha az nincs, botmixerrel dolgozd össze őket). Néhány perc alatt homogén állagú lesz, töltsd pohárba, a pohár szélét díszíts a kimaradt eperrel, tedd be a hűtőbe 10-20 percre, és már fogyaszthatod is!
Citrusos – rozmaringos pezsgő
A pezsgő egy igazi romantikus ital, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne készíthetnél belőle alkoholmentes változatot, amit aztán a medence partján lehet szürcsölgetni.
Hozzávalók
• 2 citrom
• 1 narancs
• 2 ág friss rozmaring
• cukorszirup ízlés szerint, egyébként kb 40-50 ml
• szóda vagy szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
Karikázd fel a citrusokat, majd jól törd meg a karikákat a rozmaringgal együtt. Töltsd rá a cukrot majd jéggel alaposan shakeld át. Szűrjd a citrusos, rozmaringos eszenciát fehérboros poharakba és tölts rá szódát. Pár darab jégkocka a poharakba és díszítsd citromkarikával, friss rozmaringággal. Tökéletes!
Alkoholmentes Tropical puncs
Szerinted létezik nyár ízű koktél? Szerintem igen! Máris mutatom a receptjét, ami az egyik személyes kedvencem már évek óta!
Hozzávalók:
• 1 liter ananászlé
• 0,5 liter sárgabarack nektár
• 0,5 liter kókusztej
• 100 ml kókuszszirup
• ízlés szerint sűrített tej
Elkészítés:
Öntsd egy puncsostálba az összetevőket és jól keverd át. Hagyd állni hűtőben, két órát legalább, mielőtt fogyasztásra, vagy felszolgálásra kerül. szervírozás előtt.
Egy tipp: az ananászkockák, a kókuszchips, és mandarin cikkek még tartalmasabbá tehetik ezt a puncsot.
Te szereted a koktélokat?