A somlói galuska rendkívül finom, nem véletlen, hogy a magyar cukrászat egyik legismertebb készítménye. A piskótatésztából készült alap, csokiöntettel és tejszínhabbal biztos Neked is szebbé fogja varázsolni napjaidat. Ha egy hosszú nap után egy kis kényeztetésre vágysz, akkor ezt a receptet most Neked szánjuk!
A most leírt recept közepesen nehéz, nagyjából egy órát, másfél órát vesz igénybe. Ebből az előkészítés lesz a leghosszabb, viszont az elkészítésre szánt idő mindent megér, hiszen a végeredmény az egyik legfinomabb somlói lesz majd, amit valaha ettél.
Hozzávalók (5 adag):
Tésztához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál finomliszt
- 6 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kakaópor (lehetőleg cukrozatlan)
- 1 csipet só
A vaníliakrémhez:
- 3 evőkanál cukor
- 3 db tojássárgája
- 1 db vanília (kikapart magjai)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A cukorsziruphoz (ez elhanyagolható)
- 200g cukor
- 250 ml víz
- 1 dl rum
- 10 dkg darált dió
- 1 marék mazsola
A csokiöntethez:
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál tej (hideg)
- 10 dkg cukor
Tálaláshoz:
- 150 ml habtejszín