Sütés nélküli fehér csokis, áfonyás sajttorta recept
Nemcsak nagyon finom a végeredmény, hanem az elkészítés is nagyon könnyű, hiszen még a sütőt sem kell beindítani hozzá, tényleg lehetetlen elrontani, cserébe az egész család oda lesz érte. Egy meleg nyári napon tökéletes desszert, egy grill partyra sem lehet jobbat kitalálni!
Hozzávalók a fehércsokis, áfonyás sajttortához
Az sajttorta alapjához
10 dkg keksz
5 dkg olvasztott vaj
A sajtos krémhez
15 dkg fehércsoki
10 dkg natúr krémsajt
1,2 dkg porcukor
2,5 dl zsíros tejszín
Az áfonyaöntethez
12,5 dkg áfonya
3,5 dkg porcukor
2 evőkanál víz
A fehér csokis, áfonyás sajttorta elkészítése
1. Először is egy tálcára sütőpapírt teszünk és ráhelyezzük a tortagyűrűt. A vajat megolvasztjuk, a kekszet ledaráljuk, ezeket összekeverjük, majd ezt szép egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába, és hűtőbe tesszük, addig, amíg a krémet készítjük.
2. Hozzáfogunk a sajtos krém elkészítéséhez. Megolvasszuk vízgőz felett a fehér csokit, majd hagyjuk kicsit kihűlni, ha kihűlt akkor hozzákeverjük a krémsajtot, és a finomszemcsésre szitált porcukrot, majd hozzáadjuk ehhez az egészhez a korábban már kemény habbá vert tejszínt is fokozatosan, finom mozdulatokkal, és elkeverjük ezeket.
3. A kekszes alapra kanalazzuk a krémet, és egyenletesen elsimítjuk, majd visszatesszük az egészet a hűtőbe legalább 2 órára.
4. Már csak az isteni áfonyaöntet hiányzik, amit egyébként el lehet készíteni epres, vagy erdei gyümölcsös verzióban is. Az áfonyás öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni, egészen addig, amíg a cukor elolvad és az áfonya picit megpuhul, ekkor kimerjük az áfonyát, és a szirupot magában főzzük tovább 3 percig, ezidő alatt besűrűsödik majd, ekkor visszatesszük a gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni a szószt.
5. Ha a sajtkrém megdermedt a hűtőben, akkor levehetjük a karikát óvatosan, majd szintén óvatosan rákanalazzuk a már kihűlt öntetet, és tálalhatjuk is vékony szeletekre vágva!