hirdetes

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

Sz.F., ZH
Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

Fahéjas almás sütemény

Hozzávalók

2 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olaj
9 evőkanál tej
12 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor


A töltelékhez

50 dkg alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj


Elkészítése

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük. Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákavarjuk. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

hirdetes

Különleges almás sütemény

Hozzávalók

a tésztához

20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
6 dkg porcukor,
fél csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
kevés tej;


hirdetes
a töltelékhez

1 kg reszelt alma,
tetszés szerint fahéj,
kristálycukor;


a tetejére

4 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor.


Elkészítés

Összegyúrom a tésztához valókat, kinyújtva, zsírozott, lisztezett tepsibe terítem, és rákenem a tölteléket. A forró sütőben világosra sütöm. Végül a tetejére simítom a tojásfehérjéből cukorral, vaníliás cukorral vert habot (habzsákból is rányomhatjuk, úgy még szebb, és nagyon lassú tűznél megsütöm. Alma helyett készülhet meggy- vagy ribiszkedzsemmel, sőt túrókrémmel is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tordai Sóbánya

Tordai Sóbánya: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdély kapujában. Kolozsvártól 35 km-re... Tovább

Villányi borvidék

Villányi borvidék: Az ország egyik legkedveltebb borvidéke. A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia