5 egyszerű, gyors tojásos recept akár tavaszra, akár húsvétra

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Lassan itt a jó idő, közeledik a húsvét… Ez az időszak már mindenkinek a majonézről, tojásról és a sonkáról fog szólni. Ha már unod a megszokott szendvicseket, hidegtálakat, illetve a kaszinótojást, most mutatok pár receptet, amik biztosan jól fognak mutatni akár a húsvéti asztalon, akár egy-egy napsütéses tavaszi napon.! Nézzünk tehát 4 bevált, gyors, egyszerű, tojás alapú ételt, amit idén én biztosan el fogok készíteni!

Céklás töltött tojás


Hozzávalók (4 adag)


-    8 tojás
-    1 db babérlevél
-    1 db cékla
-    só, cukor, friss kapor vagy snidling ízlés szerint
-    5 szem egész bors
-    1 teáskanál mustár
-    1 teáskanál majonézes torma
-    3 evőkanál fehérborecet
-    2 evőkanál tejföl


Főzzük keményre a tojásokat, majd hűtsük le őket hideg vízben.


Közben készítsük el a céklás pácot. Hámozzuk meg a céklát, majd kockázzuk apróra. Szórjuk a kockázott céklát egy jól zárható, műanyag edénybe, majd adjuk hozzá a babérlevelet, borsot, fehérecetet. Ízesítsük nagyjából 1-1 teáskanálnyi cukorral és sóval.


Hámozzuk meg a főtt tojásokat, majd adjuk őket a céklás keverékhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje őket.

hirdetes


Egy éjszakára hagyjuk pácolódni a tojásokat a már lezárt edényben.


Másnap vegyük ki a tojásokat a pácból, vágjuk őket fel, majd vegyük ki sárgájukat. Törjük össze azokat villával, majd tejföllel keverjük őket krémesre. Adjuk hozzá a majonézes tormát, mustárt, illetve ízlés szerint még sózhatjuk. 


Amikor krémessé kevertük a keveréket, töltsük vissza őket a tojásokba.


Snidlinggel vagy friss kaporral megszórva tálaljuk őket, mellé ehetünk pirítóst vagy kétszersültet.


Csőben sült tojás sonkával


Hozzávalók (4 adag)


-    6 db tojás
-    4 db újhagyma
-    1 evőkanál vaj
-    20 dkg sajt
-    15 dkg sonka
-    3 evőkanál tejszín
-    só, őrölt bors ízlés szerint

hirdetes


Hevítsük fel a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a felkarikázott újhagyma nagyjából 2/3-át. Vajazzuk ki négy tűzálló tálkát – ezekben osszuk őket szét. Szórjuk rá a felkockázott conkát, majd a reszelt sajt felét.


Keverjük a tojásokat habosra tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk azt ízlés szerint. Osszuk el ezt is a tálkákban, majd a maradék sonkával és sajttal is tegyük ugyan ezt. 200 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük őket meg. 


A félretett újhagymával szórjuk őket meg, tálalás képpen. 

Amennyiben a másik három gyors és finom receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia Magyarország

Szótár

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete:  Kulturális örökség, mely... Tovább

Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály: Csokonai Vitéz Mihály költő. Csokonait a magyar irodalom egyik... Tovább

Tovább a lexikonra