Tojásos krokett
Hozzávalók (4 adag)
- 8 db tojás
- 1 szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
A panírhoz
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
A 8 tojásból egyet félre rakunk. A maradék hetet megfőzzük sós vízben, majd reszeljük őket le, vagy késsel vagy aprítóval aprítsuk őket fel. Vágjuk finomra az újhagymát, majd adjuk hozzá a tojásokhoz, a reszelt sajttal, a félre tett tojással, az aprított petrezselyemmel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a masszát. Dolgozzuk össze őket annyi zsemlemorzsával, hogy egy jól formázható masszát kapjunk. 1 órát hagyjuk állni hűtőnkben.
Nedves kézzel formáljunk a masszából rudakat, majd a felvert két tojásba, utána a zsemlemorzsába forgassuk azokat meg.
A mér majdnem kész kroketteket bő olajban süssük aranybarnára. Köretnek is tökéletes lesz majd ételeink mellé.
Tormás tojáskrémmel töltött paprika
Hozzávalók (2 adag)
- 3 db tojás
- 5 dkg reszelt torma
- 5 dkg vaj
- 5 dkg főtt füstölt sonka
- 3 evőkanál laktózmentes tejszín
- 1 db kaliforniai paprika
- só, bors, snidling ízlés szerint
Főzzük keményre a tojásokat sós vízben, majd pucolás után vágjuk őket apróra.
A sonkát szintén apróra kockázzuk, majd vajon lepirítjuk. Ahogy kihűlt, egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval – tojással, tejszínnel, tormával, snidlinggel. Ízlés szerint fűszerezzük.
Vágjuk félbe, majd magozzuk ki a paprikánkat. Alternatív megoldásként úgy is elkészítheted, hogy a paprika tetejét vágod le, s úgy magozd azt ki. A sonkás tormakrémet töltsük a paprikába. Tálalásig tartsuk hűtőben.