Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs
Hozzávalók (6 adag)
A kaszinótojáshoz
- 8 db tojás
- 1 vőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- bors, petrezselyemzöld
A sonkatekercshez
- 10 szelet gépsonka
- 2 evőkanál torma
- 13 dkg vaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- só, fehérbors ízlés szerint
A díszítéshez
- főtt tojás
- uborka
- paprika
- paradicsom
- petrezselyemzöld
A sonkatekercsekhez olvasszunk meg 8 dkg vajat, s tegyük bele a lisztet, keverjük őket habzásig. Ezután a tűzről vegyük le, majd a tejszínnel és hideg tejjel keverjük csomómentesre. Tegyük vissza a tűzre, sűrítsük be, majd sóval, borssal ízesítsük.
Keverjük habosra a maradék vajat, majd adjuk az imént elkészített mártáshoz (ahogy kihűlt). Keverjük össze a vajjal, reszelt tormával, majd robotgéppel krémesítsük őket. Húzzunk csíkokat belőle a kiterített sonkákra, majd tekerjük őket fel. Nyomjunk a két végére is rózsákat a krémünkből.
Tálaláskor egy franciasaláta alapra érdemes a kaszinótojásokat és a sonkatekercseket helyezni, melyek friss zöldségekkel is koronázhatunk.