hirdetes

Cukkini minden mennyiségben – ezekre a fogásokra biztosan nem érkezik majd panasz

TK

A nyár vége a cukkini hatalmas szezonja, így mostani cikkünkben egyszerű, de annál istenibb recepteket gyűjtöttünk össze. A legtöbb olcsón, gyorsan kivitelezhető, és biztos, hogy nem fog majd panasz érkezni rájuk!

Cukkini

Nagyon gyors egyedényes, zöldséges spagetti


Hozzávalók (6 adag)


-    50 dkg spagetti tészta
-    8 közepes darab gomba
-    2 darab kis cukkini
-    20 dkg zöldborsó
-    100 ml habtejszín
-    1 közepes darab fehér hagyma vagy salotta
-    12 dl víz
-    10 dkg parmezán sajt
-    2 szál oregánó vagy kakukkfű
-    só, bors ízlés szerint


Spagettink elkészítéséhez először vegyünk elő egy nagyobb fazekat, majd helyezzük bele az összes alapanyagot – a spagettit, a már vékonyra szeletelt gombát, a cukkinit, a hagymát, illetve a zöldborsót, a kakukkfű vagy/és oregánó ágakat. Ízlés szerint érdemes még most sóznunk, borsoznunk majd az egészre öntsük rá a megfelelő mennyiségű vizet – ezután helyezzük ételünk alapját a tűzhelyre.

hirdetes


Miután a víz felforrt, vegyük vissza a lángot – közepesen, fedő nélkül pároljuk puhára a zöldségeket, hagyjuk, hogy a tészta megfőjön és hogy a víz is kissé elpárologjon róla. Ez a procedúra nagyjából 8 – 10 percet vesz majd igénybe – közben viszont érdemes folyamatosan, óvatosan mozgatnunk a tésztát, hogy az nehogy összeragadjon. 


Ételünk állaga már ekkor is krémessé fog válni, melynek oka a főzővíz lesz majd.


Ehhez keverjük hozzá a tejszínt, majd a reszelt parmezánt, s már tálalhatjuk is!


Tejszínes-bazsalikomon cukkinikrémleves


Hozzávalók (4 adag)


-    5 dkg vaj
-    2 közepes méretű cukkini
-    1 közepes darab vöröshagyma

hirdetes
-    5 dl zöldség alaplé
-    6 levél bazsalikom
-    2 dl habtejszín
-    2 gerezd fokhagyma
-    só, bors, szerecsendió ízlés szerint


Levesünk elkészítéséhez először dolgozzuk fel a cukkinit – vágjuk azokat nagyjából kétujjnyi vastagságúra, majd ezeket a karikákat szeljük négy felé.


A vöröshagymát aprítsuk fel, majd egy kevés olajon pirítsuk meg. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát, majd a cukkinit is, s néhány percig pároljuk őket együtt.

 

Amennyiben érdekel receptünk folytatása, valamint a többi isteni fogás, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes: nyelvújítónk. Karinthy Frigyes magyar író, költő, műfordító. Saját... Tovább

Gulyásleves

Gulyásleves: Nemzeti értékünk, messzi földön híres ételünk. Külföldön pörköltként... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia