hirdetes

Cukkini minden mennyiségben – ezekre a fogásokra biztosan nem érkezik majd panasz

TK
Cukkini

Ezután érdemes elkezdeni ételünk ízesítését – adjunk hozzá sót, borsot, valamint szerecsendiót ízlés szerint. Öntsük fel ételünket az alaplével, majd nagyjából 10 percig főzzük tovább.


Ekkor adjuk majd hozzá a bazsalikomot, majd a tejszínt is. Forraljuk fel ételünket még egyszer, majd vegyük le azt a tűzről – turmixoljuk össze az egészet egy botmixer segítségével.


Tálaláskor érdemes néhány csepp tejszínt használni, valamint pirított kenyérkockával, mozzarellával, valamint fekete szezámmaggal díszíteni ételünket.


Cukkinis csirketokány


Hozzávalók (4 adag)


-    1 közepes darab fokhagyma
-    1 közepes darab cukkini
-    25 dkg csirkemell filé
-    15 dkg kolozsvári szalonna
-    27 dkg tejföl
-    só, bors ízlés szerint
-    1 kávéskanál kakukkfű

hirdetes
-    1 teáskanál rozmaring


A tokány elkészítéséhez először vágjuk fel a szalonnát, majd süssük azt ki – ha jól megpirult, akkor vegyük ki a szalonna darabokat egy tányérra, majd tegyük félre.


A már kisült zsíron pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a már felkockázott csirkemellet is – süssük át a húst, majd eközben ízesítsük ételünket sóval, borssal, ízlés szerint.


Ezután érdemes hozzáadnunk a felvágott cukkinit – süssük egybe a hússal, majd helyezzük hozzájuk a rozmaringot és a kakukkfüvet is.


A főzés legvégén adjuk hozzá ételünkhöz a tejfölt, majd pár percig hagyjuk ételünknek, hogy szépen egynemű váljon a tűzön.


Csőben sült cukkinis csirkemell


Hozzávalók (4 adag)


-    1 közepes méretű cukkini
-    1 darab csirkemell filé
-    5 dkg trappista sajt

hirdetes
-    100 gramm mozzarella
-    2 közepes darab paradicsom
-    só, bors ízlés szerint


Ételünk elkészítéséhez először mossuk meg a csirkemellet, majd vágjuk azt vékony szeletekre – töröljük őket szárazra, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd kevés olíva olajon süssük elő.


Vékonyan karikázzuk fel a paradicsomot és a cukkinit, majd a sajtokat is reszeljük le.


Olajozzunk ki vékonyan egy jénait, majd helyezzük bele a már elősütött csirkemellet. Helyezzük rá felváltva a cukkini—és a paradicsomkarikákat, majd gazdagon szórjuk meg ételünket sajttal.


Fedjük le ételünket alufóliával, majd 10 – 15 percig pirítsuk azt sütőben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hungarikumok

Hungarikumok: azokat a dolgokat, tárgyakat, használati és élvezeti cikkeket szoktuk ezzel a... Tovább

Pataki vár

Pataki vár: A sárospataki vár vagy más néven Rákóczi-vár, a magyarországi késő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia