hirdetes

A nyár ízei – isteni, egyszerű dinnyés receptek

TK
Frissítve: 2024.06.28
Frissítette: ZH

Ha nyár, akkor meleg, strandolás és persze tipikusan nyári ételek! Közülük pedig talán a legjellemzőbb a görögdinnye, melyet a legtöbb ember csupán magában fogyaszt, holott nem csak üdítők, koktélok, de rengeteg isteni étel is készülhet belőle. Ezeket a szuperegyszerű recepteket Neked is érdemes kipróbálnod idén nyáron!

Görögdinnye

Villámgyors görögdinnyeleves


Hozzávalók (4 adag)


-    1 kg görögdinnye (már megtisztított, kimagozott)
-    1 dl száraz vörösbor
-    10 dkg virágméz (a mennyiség változhat a dinnye édességétől függően)
-    5 dkg mazsola
-    fél citromból nyert citromlé
-    2 szál menta
-    2 dl növényi habtejszín


Levesünk elkészítéséhez először tisztítsuk meg a görögdinnyét, vágjuk ki gyümölcsünket héjából, majd magozzuk is ki. Ezután tegyük turmixépbe, majd pépesítsük össze a levesünk alapjául szolgáló dinnyét.


Ezután tegyük egy lábasba a mézet, a mazsolát, valamint adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű vörösbort is. Öblítsük le mentánkat, majd aprítsuk fel – ezután helyezzük azt is lábasunkba.

hirdetes


Addig melegítsük hozzávalóinkat a lábasban, amíg a méz teljesen fel nem olvad. Figyeljünk oda, hogy folyamatosan keverjük meg alapanyagainkat, nehogy leégjenek. Amikor a méz már folyékonnyá vált, öntsük a lábasba görögdinnyepürénket. Forraljuk fel, majd onnantól kezdve már csupán pár percig főzzük levesünket.


Ezután húzzuk le lábasunkat a tűzről, majd megközelítőleg 5 percig hagyjuk, hogy hűljön egy picit. Ezután keverjük hozzá a habtejszínt, majd tegyük elkészült ételünket a hűtőbe.


Hidegen tálalva a legfinomabb, mely képes feldobni a legmelegebb napokat is könnyedségével.

hirdetes


Egyszerű, nyári görögdinnye-dzsem


Hozzávalók (12 adag)


-    1 kg görögdinnye
-    2 dl narancslé
-    4 evőkanál citromlé
-    50 dkg befőzőcukor


Először tisztítsuk, majd magozzuk ki a dinnyét, helyezzük el egy nagyobb lábasban – ezután öntsük rá a narancs-, valamint a citromlevet.


Egy botmixer segítségével pépesítsük össze dzsemünket, ugyanakkor érdemes egy-két nagyobb darabot is hagyni benne a gyümölcsből. 

 

Amennyiben érdekel receptünk és cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az első bécsi döntés

Az első bécsi döntés: a szlovák és magyar felek által felkért két döntőbíró, Ribbentrop... Tovább

A 100 tagú cigányzenekar

A 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye: teljesítményük... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia