Itt az eperszezon végre! Ilyenkor nálunk minden az eperről szól, minden étkezés alkalmával valamilyen formában előkerül az eper, megpróbáljuk valahogyan minden ételbe belecsempészni, hiszen nagyon szeretjük. És bár én úgy tartom, hogy az igazán jó dolgokat, nem kell megváltoztatni, és a túrógombócot igazán jó dolognak tartom, ezt az epres túrógombóc receptet mégis ki kellett próbálnom. Vegyítettem tehát a két kedvencemet, a túrógombócot, és az epret, aminek eredményeképpen megszületett ez az igazán ízletes epres túrógombóc, amit mindenkinek csak ajánlani tudok!
Hogy miért éppen az eper, amellett, hogy nagyon finom? Mutatunk 10 érvet az eper mellett, avagy ezért is megéri eperrel feldobni a túrógombócot!
• Remek C-vitamin-forrás, aminek köszönhetően elősegíti a szervezet munkáját, erősíti az immunrendszert.
• Az epernek alacsony a kalóriatartalma zsírmentes és alacsony a nátrium- és cukortartalma is!
• Az eper nagyon gazdag rostokban, ami segít az emésztésben!
• A benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően meggátolja a szürkehályog kialakulását, így a szem egészségére is pozitívan hat az eper!
• A benne lévő kálium szabályozza a vérnyomást, így jó hatással van a szívre!
• Az eper képes felvenni a harcot a rossz koleszterinnel, valamint jó gyulladáscsökkentő, ami szintén jó a szívnek.
• Egy tanulmány szerint a napi 16 szem epret fogyasztó nők szervezetében jelentősen kisebb az esélye bármilyen gyulladás kialakulásának.
• A benne lévő anyagok miatt a kismamák számára is kimondottan egészséges!
• Az eper csökkenti a ráncok kialakulását is!