hirdetes

Kedvenc túrógombócunk egy kicsit új köntösben: ínycsiklandó epres túrógombóc recept!

VN
ínycsiklandó epres túrógombóc recept, jobb mint az eredeti

Az epres túrógombóc receptje

Hozzávalók az epres túrógombóchoz:

250 gramm túró
40 gramm búzadara vagy zsemlemorzsa
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
8 szem eper a gombócokhoz
10-15 dkg eper a szószhoz

Az epres túrógombóc elkészítése:

1. Egy nagy tálban összekeverjük a túrót, valamint a búzadarát/zsemlemorzsát, a cukrot, a tojássárgáját, és a fél citrom levét is. Majd fél órát pihentetjük, hogy a búzadara/zsemlemorzsa kicsit megszívja magát nedvességgel és megdagadjon. 

hirdetes

2. Közben egy csipet sóval a tojásfehérjét habosra verjük. Ha letelt a fél óra, akkor belekeverjük óvatosan a túrós keverékbe a felvert fehérjét.

3. A kapott masszát nyolc felé osztjuk, és gombócokat formázunk belőle, oly módon, hogy a gombócok közepébe 1-1 epret helyezünk. Ha nagyok az eprek, akár félbe is vághatjuk őket!

4. Ha kéz vannak a gombócok, akkor lobogó vízben 2-3 percig puhára főzzük őket. Akkor kell kivenni a vízből, amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére!

hirdetes

5. Utolsó lépésként a 10-15 dkg epret elkészítjük szósznak a következőképpen: az epreket egy tálba tesszük, és egyszerűen csak botmixerrel pürésítjük. A megfőtt gombócokat a leturmixolt eperszósszal tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk az epres túrógombóchoz!

Ezt is ajánljuk figyelmedbe : Isteni eperlekvár recept, és bónuszba 5 tanács nagymamámtól a lekvárfőzéshez


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Művészetek Palotája

 A Müpa Budapest legfiatalabb, a 21. század eleji igényeknek megfelelő, többfunkciós... Tovább

Solymászat

Solymászat mint élő emberi örökség: hungarikumnak számít. Solymászatról beszélünk abban... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia