Vitathatatlan, hogy vannak érdekes ételeink
7.Kürtőskalács
Mi ez: Erdélyi édes, spirálos kenyér, amelyet rotisserie-stílusban szabadon faszénen sütnek.
Miért fantasztikus: Gyakran fahéjban, cukorban, kakaóban, dióban vagy kókuszdió pehelyben forgatják meg. A kürtőskalács forró, friss, édes finomság. Ez az egyetlen lefelé mutató spirál típus, amelyet soha nem akarsz abbahagyni.
8.Dobos torta
Mi ez: Csokoládé vajkrém rétegű piskóta, kristályosított karamellel tetején, és a szélein dióval borítva.
Miért fantasztikus: Dobos József, a magyarországi cukrász, a dobostorta nevű alkotása magyar eredetű, és óriási népszerűségnek örvend országszerte a cukrászdákban.
9.Töltött káposzta
Mi ez: Nagy káposztalevél, hússal és rizzsel töltve, amelyet főznek, majd tejföllel tálalnak.
Miért fantasztikus: Ez egyenesen egy magyar kényelmi étel. Ráadásul a magyar káposztát gyakran savanyítják, ízlésesen csípősen kínálva ezt a gazdag, ízletes ételt.
10.Meggyleves
Mi ez: Hideg, édes leves meggyből, tejfölből és cukorból.
Miért fantasztikus: Noha lehet desszertként fogyasztani, a meggyleves önmagában kiváló étkezésnek számít - friss, savanyú, krémes és fantasztikus alternatívája a szokásos hús- és keményítős ételeknek.
11.Rétes
Mi ez: Egy rétesszerű süteményes rönk, amelyet maximálisan teletöltenek olyan töltelékkel, mint az alma, a cseresznye vagy a mák, és porcukorral tetején tálalják.
Miért fantasztikus: Itt nincs ráfutás az összetevőkre. Egy vastag szelet finom rétes és egy csésze magyar kávé, tökéletes délutáni desszert.
12.Tokji aszú
Mi ez: Édes, desszertbor Magyarország híres borvidékéről (amely a Világörökség része), Tokajról.
Miért fantasztikus: Noha ez a Tokajban termelt számos borfajta közül csak egy, az Aszú egyedülálló marad, mivel utolsó előtti változata, az Aszú Eszencia, a világ egyik legédesebb és leginkább exkluzív bora.
13.Paprikás csirke
Mi ez: Talán Magyarország egyik legismertebb étele, a paprikás csirke csirke tejszínes paprikás szószban, gyakran (meglepetés!) Tejföllel tálalva.
Miért fantasztikus: Forró, fűszeres, húsos jóság, általában gombóccal vagy tésztával tálalva.
14.Töltött paprika
Mi ez: Egész paprika rizzsel, hússal és zöldséggel töltve és mártással főzve.
Miért fantasztikus: Az üregesített paprika valóban meglepően erős tartályokat képez a fincsi töltelékekhez. Plusz, ki nem szereti, ha étkezésének MINDEN részét képes megenni? Nem pazarlunk semmit.
15.Túrós csusza
Mi ez: Lapos, széles metélt keverve magyar túró sajttal (gondolom: ez egy keresztezése a túrónak és ricottának), és gyakran a tetejére darabos zsíros szalonnát tesznek.
Miért fantasztikus: Szereted a tésztát? Szereted a sajtot? Akkor ez a te ételed. Ha húsevő vagy, akkor a szalonna nagyon jó bónusz.
16.Kifli
Mi ez: Félhold alakú kenyér, amelyet gyakran egyszerűen vajval esznek, vagy félbe vágják, és sajtot, húst és / vagy paprikát tesznek a tetejére, szendvicsként formázva.
Miért fantasztikus: Noha a croissant-ra emlékeztet, a kifli valójában hagyományos élesztőtésztából készül, így egy sűrűbb és nehezebb étel.
17.Pogácsa
Mik ezek: Kicsi, harapásméretű kekszek, közepén sűrűek tésztával, gyakran sajttal a tetejükön.
Miért fantasztikusak: A pogácsa általában a vacsorák és a megbeszélések során felszolgált első fogás, finom és egyszerű nassolnivalói, amelyekből lehetetlen csak egyet enni.
18.Körözött
Mi ez: Túró sajtból, fűszerekből (gyakran paprika) és zöldségekből készült mártogatós.
Miért fantasztikus: Olyan, mint Magyarország hummusa.
19.Bejgli
Mi ez: Spirál alakú fatörzs, amely édes dió vagy mák tölteléket tartalmaz.
Miért fantasztikus: Hagyományosan karácsonykor szolgálják fel, a bejgli tökéletes élvezetet ad a hangulat fokozásához, és a barátokkal és a családdal való megosztáshoz.
20.Madártej
Mi ez: Noha a madarak valóban tejet tudnak termelni (komolyan), a madártej nem a tollas barátaink terméke, hanem inkább a bolyhos habcsók desszertje, amely vaníliakrémben úszik.
Miért fantasztikus: A habcsók textúrája az édes, krémes pudingmal kombinálva, enyhén szólva, bomba.