hirdetes

32 étel, melyekért csodálnak minket Amerikában

SzSz
A magyar konyha párját ritkító

Vitathatatlan, hogy vannak érdekes ételeink

7.Kürtőskalács

Mi ez: Erdélyi édes, spirálos kenyér, amelyet rotisserie-stílusban szabadon faszénen sütnek.

Miért fantasztikus: Gyakran fahéjban, cukorban, kakaóban, dióban vagy kókuszdió pehelyben forgatják meg. A kürtőskalács forró, friss, édes finomság. Ez az egyetlen lefelé mutató spirál típus, amelyet soha nem akarsz abbahagyni.

8.Dobos torta

Mi ez: Csokoládé vajkrém rétegű piskóta, kristályosított karamellel tetején, és a szélein dióval borítva.

Miért fantasztikus: Dobos József, a magyarországi cukrász, a dobostorta nevű alkotása  magyar eredetű, és óriási népszerűségnek örvend országszerte a cukrászdákban.

9.Töltött káposzta

Mi ez: Nagy káposztalevél, hússal és rizzsel töltve, amelyet főznek, majd tejföllel tálalnak.

Miért fantasztikus: Ez egyenesen egy magyar kényelmi étel. Ráadásul a magyar káposztát gyakran savanyítják, ízlésesen csípősen kínálva ezt a gazdag, ízletes ételt.

10.Meggyleves

Mi ez: Hideg, édes leves meggyből, tejfölből és cukorból.

Miért fantasztikus: Noha lehet desszertként fogyasztani, a meggyleves önmagában kiváló étkezésnek számít - friss, savanyú, krémes és fantasztikus alternatívája a szokásos hús- és keményítős ételeknek.

11.Rétes

Mi ez: Egy rétesszerű süteményes rönk, amelyet maximálisan teletöltenek olyan töltelékkel, mint az alma, a cseresznye vagy a mák, és porcukorral tetején tálalják.

Miért fantasztikus: Itt nincs ráfutás az összetevőkre. Egy vastag szelet finom rétes és egy csésze magyar kávé, tökéletes délutáni desszert.

hirdetes

12.Tokji aszú

Mi ez: Édes, desszertbor Magyarország híres borvidékéről (amely a Világörökség része), Tokajról.

Miért fantasztikus: Noha ez a Tokajban termelt számos borfajta közül csak egy, az Aszú egyedülálló marad, mivel utolsó előtti változata, az Aszú Eszencia, a világ egyik legédesebb és leginkább exkluzív bora.

13.Paprikás csirke

Mi ez: Talán Magyarország egyik legismertebb étele, a paprikás csirke csirke tejszínes paprikás szószban, gyakran (meglepetés!) Tejföllel tálalva.

Miért fantasztikus: Forró, fűszeres, húsos jóság, általában gombóccal vagy tésztával tálalva. 

hirdetes

14.Töltött paprika

Mi ez: Egész paprika rizzsel, hússal és zöldséggel töltve és mártással főzve.

Miért fantasztikus: Az üregesített paprika valóban meglepően erős tartályokat képez a fincsi töltelékekhez. Plusz, ki nem szereti, ha étkezésének MINDEN részét képes megenni? Nem pazarlunk semmit.

15.Túrós csusza

Mi ez: Lapos, széles metélt keverve magyar túró sajttal (gondolom: ez egy keresztezése a túrónak és ricottának), és gyakran a tetejére darabos zsíros szalonnát tesznek.

Miért fantasztikus: Szereted a tésztát? Szereted a sajtot? Akkor ez a te ételed. Ha húsevő vagy, akkor a szalonna nagyon jó bónusz.

16.Kifli

Mi ez: Félhold alakú kenyér, amelyet gyakran egyszerűen vajval esznek, vagy félbe vágják, és sajtot, húst és / vagy paprikát tesznek a tetejére, szendvicsként formázva.

Miért fantasztikus: Noha a croissant-ra emlékeztet, a kifli valójában hagyományos élesztőtésztából készül, így egy sűrűbb és nehezebb étel.

17.Pogácsa

Mik ezek: Kicsi, harapásméretű kekszek, közepén sűrűek tésztával, gyakran sajttal a tetejükön.

Miért fantasztikusak: A pogácsa általában a vacsorák és a megbeszélések során felszolgált első fogás, finom és egyszerű nassolnivalói, amelyekből lehetetlen csak egyet enni.

18.Körözött

Mi ez: Túró sajtból, fűszerekből (gyakran paprika) és zöldségekből készült mártogatós.

Miért fantasztikus: Olyan, mint Magyarország hummusa.

19.Bejgli

Mi ez: Spirál alakú fatörzs, amely édes dió vagy mák tölteléket tartalmaz.

Miért fantasztikus: Hagyományosan karácsonykor szolgálják fel, a bejgli tökéletes élvezetet ad a hangulat fokozásához, és a barátokkal és a családdal való megosztáshoz.

20.Madártej

Mi ez: Noha a madarak valóban tejet tudnak termelni (komolyan), a madártej nem a tollas barátaink terméke, hanem inkább a bolyhos habcsók desszertje, amely vaníliakrémben úszik.

Miért fantasztikus: A habcsók textúrája az édes, krémes pudingmal kombinálva, enyhén szólva, bomba.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bárány Róbert

Bárány Róbert: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1914-ben kapta meg a fiziológiai elismerést.... Tovább

Létrási-vizesbarlang

Létrási-vizesbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar