Azért egy különleges bor is becsúszott az ételek közé
21.Flódni
Mi ez: Magyar-zsidó tészta, hagyományosan négy rétegből készül: dió, alma, mák és lekvár.
Miért fantasztikus: Miért válasszon tölteléket, ha mindezt egy desszertben elkészítheti?!
22.Rántott sajt
Mi ez: Sült sajt.
Miért fantasztikus: SÜLT. SAJT.
23.Túrógombóc
Mi ez: Az édesített túró sajt főzve, pirított kenyér morzsában hengerelve, általában vanília szósszal vagy tejföllel és cukorral tálalva.
Miért fantasztikus: A Túrógombóc hihetetlenül sok töltelékkel bír, ami egyszerűen azt jelenti, hogy desszert vacsorára.
24.Túró rudi
Mi ez: Édesített túró sajttal töltött sötét csokoládé, ami kapható ízesítéssel vagy lekvár töltelékkel is.
Miért fantasztikus: A magyarországi legnépszerűbb túró rudi márkanév, a Pöttyös, ami imádnivaló pöttyös papírba van csomagolva.
25.Rakott krumpli
Mi ez: Sült rakott típusú étel, szeletelt burgonya, tojás, kolbász, tejföl és sajt rétegeiből.
Miért fantasztikus: Olyan, mintha a vacsora legjobb része és a reggeli legjobb része összejött volna, és egy gyönyörű rakott baba lenne.
26.Somlói galuska
Mi ez: Három különféle piskóta (sima, dió és csokoládé), mazsolából és dióból készült desszert, sötét csokoládé rummártással csepegtetve, tejszínhabbal a tetején.
Miért fantasztikus: Sok csokoládé. Nagyon sütemény.
27.Kakaós csiga
Mi ez: A spirál alakú tészta reggelire, csokoládéval kavarogva.
Miért fantasztikus: Olyan, mint egy fahéjas tekercs, de csokoládéval van töltve. És még jobb.
28.Disznótoros
Mik ezek: A magyar kolbász különféle húsfajtákban és ízekben található, a hurka általában főtt, a kolbász általában füstölt.
Miért fantasztikusak: Bár mindkettő nagyon finom, önmagában is fogyasztják vagy egyszerűen egy kiflivel és paprikával. A hurka és a kolbász is azonban számos bonyolultabb magyar ételben benne van, így hihetetlenül sokoldalú húsfélék.
29.Lecsó
Mi ez: Paprika zöldségpörkölt hagymával, paradicsommal és paprikával, többféle változatban, beleértve a kolbászt és a tojást.
Miért fantasztikus: Kedves és viszonylag egészséges a legtöbb magyarországi ételhez képest, a lecsó egyszerűen elkészíthető, ízben gazdag.
30.Szaloncukor
Mi ez: Csokoládé karácsonyi cukorka, ízesített zselével vagy marcipánnal töltve.
Miért fantasztikus: Szaloncukor gyakran lóg a magyar karácsonyfákon. Hadd ismételjem meg: CUKOR. A fán. Az álmok valóra válnak!
31.Nokedli
Mi ez: Kicsi, gombócszerű tészta, általában köretként szolgálják fel a pörkölthöz és húsok mellé.
Miért fantasztikus: vastag, sűrű, finom tészta textúrája a rizs méretarányaiban. Tiszta zseni.
32:a magyar csodafegyver: a paprika
Mi ez: magyaros paprika, porként őrölve vagy paszta formájában.
Miért fantasztikus: minden ételt jobbá tesz. Ez a legjobb fűszer valaha. Hajolj meg előtte!