hirdetes

6 szuperegyszerű, negyedórás fagylalt recept kánikula ellen

TK
Fagylalt

Kókusz fagylaltunk elkészítéséhez először válasszuk szét a tojást – a fehérjét verjük habbá, a sárgáját pedig dolgozzuk össze a cukorral.


Keverjük el a keményítőt ½ dl kókusztejbe, a maradékot pedig forraljuk fel – ahogy felforrt, öntsük bele a keményítős tejet, a tojássárgájás cukrot, valamint a kókuszreszeléket. Folyamatos keverés mellett várjuk meg, még a tej besűrűsödik.


Amikor már sűrű, akkor hideg vízfürdőbe téve keverve hűtsük le, majd adjuk hozzá a likőrt, illetve a citromlevet is.


Ahogy kihűlt, keverjük hozzá a tojáshabot, valamint a joghurtot.


Tegyük fagyigépbe, majd 40 percig keverjük – 2 órára tegyük a fagyasztóba és már kész is szuper desszertünk!


5.    Szuper krémes mangós-kókuszos pálcikás fagylalt


Hozzávalók (8 adag)


-    1 dl kókusztej

hirdetes
-    20 dkg mangó
-    3 db tojássárgája
-    10 g étcsokoládé
-    15 csepp vaníliaaroma


Főzzük fel a tojássárgáját a kókusztejjel – figyeljünk oda, hogy ez lassan történjen, így biztosan nem fog majd csomósodni. Ahogy felforrt, tegyük félre hűlni.


Tegyük a fagyasztott mangó egy turmixgépbe, majd adjuk hozzá a vaníliaaromát, illetve a reszelt csokit – turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tojássárgás krémet is.


Töltsük a masszát jégkrémformába, majd fagyasszuk őket le. Amennyiben nincsen konkrét formánk, használhatunk kisebb papírpoharakat, melyekbe majd fakanalakat szúrunk.


6.    Szuperegyszerű frogurt


Hozzávalók (4 adag)


-    45 dkg eper

hirdetes
-    10 dkg cukor
-    2 dl görög joghurt (natúr)
-    1 evőkanál citromlé


Tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel az epret, ezután keverjük össze cukorral. Hagyjuk egy darabig állni, így biztosítva, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Időnként érdemes átkeverni cukros eprünket.


Ahogy ezzel megvagyunk, turmixgép segítségével aprítsuk fel cukros eprünket, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is – alaposan dolgozzuk őket össze.


Készítsük elő fagyinkat fagylaltgépben, majd tegyük mélyhűtőbe a masszát – nagyjából fél óra múlva fogyaszthatjuk. Amennyiben több időt töltene a hidegben, érdemes 20 perccel fogyasztás előtt kivennünk onnan.

Neked melyik receptünk tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szinyei Merse Pál

Szinyei Merse Pál: Szinyei Merse Pál magyar festő volt az 1800-as évek közepétől, az 1900-as... Tovább

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark: Az Alföld egyik legnépszerűbb idegenforgalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Európa Gasztronómia