Kókusz fagylaltunk elkészítéséhez először válasszuk szét a tojást – a fehérjét verjük habbá, a sárgáját pedig dolgozzuk össze a cukorral.
Keverjük el a keményítőt ½ dl kókusztejbe, a maradékot pedig forraljuk fel – ahogy felforrt, öntsük bele a keményítős tejet, a tojássárgájás cukrot, valamint a kókuszreszeléket. Folyamatos keverés mellett várjuk meg, még a tej besűrűsödik.
Amikor már sűrű, akkor hideg vízfürdőbe téve keverve hűtsük le, majd adjuk hozzá a likőrt, illetve a citromlevet is.
Ahogy kihűlt, keverjük hozzá a tojáshabot, valamint a joghurtot.
Tegyük fagyigépbe, majd 40 percig keverjük – 2 órára tegyük a fagyasztóba és már kész is szuper desszertünk!
5. Szuper krémes mangós-kókuszos pálcikás fagylalt
Hozzávalók (8 adag)
- 1 dl kókusztej
- 3 db tojássárgája
- 10 g étcsokoládé
- 15 csepp vaníliaaroma
Főzzük fel a tojássárgáját a kókusztejjel – figyeljünk oda, hogy ez lassan történjen, így biztosan nem fog majd csomósodni. Ahogy felforrt, tegyük félre hűlni.
Tegyük a fagyasztott mangó egy turmixgépbe, majd adjuk hozzá a vaníliaaromát, illetve a reszelt csokit – turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tojássárgás krémet is.
Töltsük a masszát jégkrémformába, majd fagyasszuk őket le. Amennyiben nincsen konkrét formánk, használhatunk kisebb papírpoharakat, melyekbe majd fakanalakat szúrunk.
6. Szuperegyszerű frogurt
Hozzávalók (4 adag)
- 45 dkg eper
- 2 dl görög joghurt (natúr)
- 1 evőkanál citromlé
Tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel az epret, ezután keverjük össze cukorral. Hagyjuk egy darabig állni, így biztosítva, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Időnként érdemes átkeverni cukros eprünket.
Ahogy ezzel megvagyunk, turmixgép segítségével aprítsuk fel cukros eprünket, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is – alaposan dolgozzuk őket össze.
Készítsük elő fagyinkat fagylaltgépben, majd tegyük mélyhűtőbe a masszát – nagyjából fél óra múlva fogyaszthatjuk. Amennyiben több időt töltene a hidegben, érdemes 20 perccel fogyasztás előtt kivennünk onnan.
Neked melyik receptünk tetszett a legjobban?