#1. Fahéjas rumos forró csoki recept
Ha egy kis extrára vágysz a hideg téli napokra, akkor ez a tökéletes forró csoki recept számodra. Minden meg van benne, ami varázslatossá varázsolhatja, feldobhatja, a borongós, hideg estét: csoki, rum és egy csipet fahéj. Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged hozzá: 6 dl tej, 2 evőkanál méz, 2 db fahéjrúd, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 6 dkg étcsokoládé, 0.5 dl rum. Ezekből az alapanyagokból 2 adagot tudsz készíteni. Az elkészítése pedig roppant egyszerű, az étcsoki és a rum kivételével keverd össze az alapanyagokat, és forrald fel őket, majd a már forró főzetbe keverd bele az étcsokit, és a rumot is!
#2. Nagyon diétás forró csoki recept
Ha szigorú diétán vagy, akkor sem kell lemondanod egy nagy bögre forró csoki mellé járó élvezetekről, ugyanis tényleg diétás változatban is el lehet készíteni a forró csokit, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a diétába is nagyon egyszerűen be lehet illeszteni, egy habos süti helyett. Mutatjuk is milyen hozzávalókra lesz szükséged a diétás forró csokihoz: 6 dl növényi tej, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 teáskanál eritrit vagy más édesítő, 2 kávéskanál étkezési keményítő, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg legalább 70%-os étcsokoládé. Szintén két adag készül belőle. Így készítsd el: tedd egy tálba az étkezési keményítőt, a fahéjat és az eritritet, és egy deciliter növényi tej hozzáadásával keverd csomómentesre! Ha ez meg van, tűzre tesszük, felöntjük a maradék tejjel és kevergetve felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét, és addig kevergetjük tovább, míg teljesen felolvad, és sűrűsödni kezd. Kész is van a diétás forró csoki!
#3. Klasszikus krémes forró csoki receptje
Végül pedig zárjuk a sort a klasszikus forró csokoládé receptjével, amit nem lehet nem szeretni! Hozzávalók 2 személyre: 4 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 6 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 evőkanál xilit, 0.5 csipet só. A klasszikus forró csoki elkészítése sem lesz bonyolult! Első lépésként egy lábasba öntjük a tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot, egy pici sót, és elkezdjük melegíteni, míg a tej felforrósodik, a csokoládé és a nyírfacukor elolvad, addig egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a tejszínnel. Ezt követően a tejszínes keveréket óvatosan csorgatva a forró csokoládés tejhez öntjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, hogy megfelelő állagú, csomómentes legyen. Majd újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.