hirdetes

Márciusi zöldség és gyümölcs kavalkád a konyhában – Főzzünk szezonális alapanyagokból!

ZH
Frissítve: 2024.03.05
Frissítette: ZH
szezonális zöldségek

Klasszikus póréhagyma krémleves

Elkészítési idő: 30 perc 
       
Hozzávalók 4 adaghoz:

•    2 db póréhagyma
•    2 db burgonya
•    3 dkg vaj
•    1 közepes szár zeller
•    só, bors
•    200 ml habtejszín
•    1 l alaplé


Elkészítés:

hirdetes

1.    Karikákra vágjuk a póréhagymát és a zellert, a krumplit felkockázzuk.
2.    A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és 2-3 percig kavargatjuk. Utána jöhet hozzá a zeller, 2 perc alatt összefőzzük őket, majd ugyanez a             folyamat a krumplival. Ha ez meg van felöntjük az alaplével.
3.    Ízlés szerint sózunk és borsozunk, hagyjuk főni 20 percig.
4.    Ha már minden megpuhult egy botmixer segítségével pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt, majd még egyet forralunk rajta.

Kész is! cheeky Jó étvágyat!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szépművészeti Múzeum

Szépművészeti Múzeum: Budapest egyik legnagyobb múzeuma, mely 2018 végén nyitotta meg ismét... Tovább

Hortobágyi pásztormúzeum

Hortobágyi pásztormúzeum: 1785-ben szekérállást építettek a Csárda mekké, ebből... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás