Klasszikus póréhagyma krémleves
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 2 db póréhagyma
• 2 db burgonya
• 3 dkg vaj
• 1 közepes szár zeller
• só, bors
• 200 ml habtejszín
• 1 l alaplé
Elkészítés:
1. Karikákra vágjuk a póréhagymát és a zellert, a krumplit felkockázzuk.
2. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és 2-3 percig kavargatjuk. Utána jöhet hozzá a zeller, 2 perc alatt összefőzzük őket, majd ugyanez a folyamat a krumplival. Ha ez meg van felöntjük az alaplével.
3. Ízlés szerint sózunk és borsozunk, hagyjuk főni 20 percig.
4. Ha már minden megpuhult egy botmixer segítségével pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt, majd még egyet forralunk rajta.
Kész is! Jó étvágyat!