hirdetes

Hal kicsit másképp – egyszerű, gyors halas receptek, amik eltérnek a megszokottól

TK

A halételeket mindenki szereti – ugyanakkor érdemes túllátni a halászleveken, hiszen sokkal izgalmasabb fogásokat is elkészíthetünk ezekből az uszonyos élőlényekből! Mostani cikkünkben 3 szuper, egyszerű receptet mutatunk, amit Neked is érdemes lesz kipróbálnod!

Halétel

Halfasírt egyszerűen 


Hozzávalók (4 adag)


-    2 db tojás
-    60 dkg ponty
-    1 db vöröshagyma
-    4 evőkanál zsemlemorzsa
-    2 gerezd fokhagyma
-    1 db zsemle
-    kapor ízlés szerint
-    petrezselyem ízlés szerint
-    só, bors ízlés szerint


Halfasírtunk elkészítéséhez először szeleteljük fel halfilénket vékony csíkokra, lehetőleg merőlegesen a szálkákra nézve. Ahogy ezzel végeztünk, kétszer-háromszor daráljuk le azokat húsdarálóval.


Áztassuk tejbe a zsemlét, majd kicsit kicsavarva tegyük a halhoz. Adjuk hozzá a tojásokat is, illetve ízesítsük halas masszánkat petrezselyemmel, sóval, borssal és kaporral ízlés szerint. Keverjük hozzá a megfelelő mennyiségű zsemlemorzsát is.


Zúzzuk össze a foghagymát, majd dolgozzuk ezt is fasírtunkhoz.

hirdetes


Ezután hagyjuk, hogy masszánk egy fél órát álljon, majd formáljunk belőle gombócokat, forgassuk azokat zsemlemorzsába, majd süssük ki őket olajba.


Gyors halas tészta


Hozzávalók (4 adag)


A szószhoz


-    150 gramm tonhalkonzerv (lehetőleg növényi olajban)
-    4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint elhagyható)
-    1 közepes darab vöröshagyma (felaprítva)
-    10 dkg csiperkegomba
-    10 dkg csemegekukorica
-    2 evőkanál olívaolaj
-    5 dkg olajbogyó (zöld)
-    250 ml főzőtejszín
-    10 dkg sajt
-    só, bors ízlés szerint
-    1 csokor oregánó

hirdetes


A tésztához


-    500 gramm penne (vagy ízlés szerint bármilyen tészta)
-    1 evőkanál olívaolaj
-    só ízlés szerint


A választott tésztánkat a csomagoláson leírtak alapján főzzük ki sós, olívaolajos, forrásban lévő vízben.


Szószunk elkésztéséhez először aprítsuk fel a vöröshagymát, majd pirítsuk azt üvegesre – ehhez adjuk hozzá a tonhalkonzervet, majd a zúzott fokhagymát, amennyiben úgy döntünk, hogy azt is szeretnénk fogásunkba. Szeleteljük fel a csiperkegombát, illetve csöpögtessük le a csemegekukoricát, majd ezeket is adjuk hozzá a piruló hagymához.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, illetve a többi recept, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tihanyi Bencés Apátság

Tihanyi Bencés Apátság: A tihanyi apátság egy bencés apátság, amelyet Tihanyban, a... Tovább

Géza fejedelem

Géza fejedelem: Géza – keresztségben kapott nevén István – magyar nagyfejedelem 972... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia