hirdetes

Hal kicsit másképp – egyszerű, gyors halas receptek, amik eltérnek a megszokottól

TK
Halétel

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk ételünket, majd rakjuk hozzá a friss vagy szárított oregánóleveleket. Néhány percig kevergessük halas alapunkat közepes lángon.


Vágjuk karikára az olívabogyókat, majd a tejszínnel együtt öntsük a halhoz. Engedjük, hogy egy rövidebb ideig forrjon szószunk.


Ahogy elkészült tésztánk keverjük a masszához, majd tegyük az egészet egy tűzálló edénybe. Sütés előtt reszeljük tetejére a sajtot.


Tegyük előmelegített sütőbe, majd addig süljön ételünk, amíg a tetején lévő sajt meg nem pirul.


Akár magában, akár zöldségsalátával is isteni.


Egyszerű halas rizottó


Hozzávalók (2 adag)


-    125 dkg olajos hal (heringfilé vagy makréla)
-    2 gerezd fokhagyma
-    1 kis darab vöröshagyma
-    200 gramm zöldborsó
-    125 gramm rizs

hirdetes
-    70 gramm csemegekukorica
-    175 gramm tejföl
-    15 dkg sajt
-    3 dl alaplé
-    zöldfűszer ízlés szerint


Halas rizottónk elkészítéséhez először bontsuk fel az olajos halat, majd a benne lévő olajat öntsük egy serpenyőbe – ezen dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá kicsit később a fokhagymát is. Fűszerezzük zöldfűszerekkel ízlés szerint.


Tegyük oda a rizst, majd ¾-ig főzzük készre. Készítsük el az alaplevet.


hirdetes
Amikor elkészült a hagyma, akkor adjuk hozzá a zöldségeket – amennyiben szeretnénk, nyugodtan térjünk el a fent leírtaktól, és helyettesítsük, vagy adjunk hozzá olyanokat, amiket szeretünk.


Hagyjuk, hogy a zöldségek 4 – 5 percig párolódjanak, utána adjuk hozzá a halat is. Kevergessük tovább ételünket nagyjából 5 percig, majd öntsük bele a már majdnem kész rizst is.


Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön pároljuk ételünket össze, majd adjuk hozzá az alaplevet. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy ne égjen le a rizottó, valamint, hogy a párolás bő lében történjen meg.


Amikor már felhasználtuk az összes alaplevet, akkor feltehetőleg már elkészült a rizs is. Ekkor a tejfölben keverjünk el egy kevés lisztet, majd szintén ízlés szerint zöldfűszereket, ezt követően pedig adjuk a rizottónkhoz. 


Főzzük össze ételünket, majd tálaláskor reszeljünk tetejére sajtot, hagyjuk, hogy ráolvadjon, és már fogyasztható is isteni fogásunk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Megyeri híd

Megyeri híd: Budapest főhídjainak egyike, sorban a legújabbnak számító.A Megyeri híd... Tovább

Arany János

Arany János: az egyik leghíresebb magyar költő, aki mind emellett, tanár, újságíró, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia