Idén elmaradnak a karácsonyi vásárok a koronavírus miatt, ami teljesen érthető, de azért mi kicsit szomorúak vagyunk miatta. Egy advent sem telhet el egy hangulatos forralt borozás nélkül a barátokkal, tehát idén házhoz megy a forralt bor! Mutatunk is 5 szuper házi forralt bor receptet!
Házi forralt bor recept: A nagy klasszikus
Hozzávalók a klasszikus házi forralt borhoz
7,5 dl száraz vörösbor
10 dkg cukor
2 rúd fahéj
9 szem szegfűszeg
2 szem szegfűbors
3 szelet citrom
A klasszikus házi forralt bor elkészítése
Nincs is jobb, mint a klasszikus! És ez azért is tökéletes választás, mert az elkészítése is roppant egyszerű. Egészen egyszerűen a fűszereket és a cukrot beledobjuk egy lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort, és egészen addig melegítjük, amíg már majdnem eléri a forráspontját, ekkor beletesszük a citromot és forrón tálaljuk!
Házi forralt bor recept: Igazán magyaros, igazán különleges
Hozzávalók a magyaros, pikáns forralt borhoz
0,5 l vörösbor
1 rúd fahéj
3 szegfűszeg
0,5 teáskanál Erős Pista vagy házi chili
1 citrom
A magyaros, pikáns forralt bor elkészítése
Mert a magyarok mindent paprikával esznek, persze, hogy a forralt borba is kerülnie kell egy kis Erős Pistánk! Bármilyen elképedve nézitek is a hozzávalók listáját, bízzatok bennünk, nem olyan rémes ez a recept, ráadásul csodát ér megfázás esetén is. A pikáns forralt bor elkészítési módja nem sokban különbözik a klasszikus verzióétól. Egyszerűen csak a bort egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a mézet, valamint az Erős Pistát és forráspontig hevítjük. Ezt követően pedig ugyanúgy citrom karikával tálaljuk.
Házi forralt bor recept: Forralt almabor
Hozzávalók a forralt almaborhoz
0,25 csésze cukor
1 li almabor
0,5 teáskanál reszelt narancshéj, 0,25 csésze narancslé
5 szegfűszeg
2 szegfűbors
1 fahéj
1 csipetnyi szerecsendió
1 citrom
A forralt almabor elkészítése
Ha egy kis különlegességre, igazi karácsonyi ízre vágytok, akkor a forralt almabor a legjbb választás. Elkészítése nagyon egyszerű, csakúgy, mint a klasszikus forralt bor esetében, a fűszereket és a bort egyszerűen csak összefőzzük és citrom karikákkal kínáljuk a vendégseregnek!