hirdetes

A legjobb forralt bor variációk: 5 házi forralt bor recept a téli estékre

Noémi Vida, ZH
Legjobb 5 házi forralt bor recept

Házi forralt bor recept: Gyümölcsös forralt bor

Hozzávalók a gyümölcsös forralt borhoz

1 l vörösbor
1 narancs
3 szegfűszeg
2 darabka fahéj
1 teáskanál reszelt gyömbér
5 dkg mazsola
5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (alma, szilva, meggy)
5 dkg kockacukor
1 kis pohárka rum

A gyümölcsös forralt bor elkészítése

A gyümölcsök szerelmeseinek egy igazán szuper forralt bor recept, bár elkészítése valamivel bonyolultabb, mint az eddigieké, itt sem kell bonyolult műveletekre számítani! Kezdésként a narancsot meghámozzuk, egy kis darabka héjat félreteszünk, majd a gyümölcsöt vékony karikákra szeljük. A fűszereket és a félretett narancshéjat egy sűrű vászondarabkába kötjük, és benedvesítjük. A bort ez megfelelő lábasba öntjük, és hozzáadjuk a kockacukrot, valamint a fűszereket. Lassú tűzön felforraljuk, míg a tetején fehér hab nem keletkezik, amit kanállal leszedünk. A borhoz hozzáöntjük a rumot, és beletesszük az aszalt gyümölcsöket, valamint a mazsolát, az egészet jó alaposan összekeverjük és meleg helyen állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Én fél órát szoktam neki hagyni. Ezután eltávolítjuk a fűszeres csomagocskát, a poharak aljára egy-egy szelet narancsot teszünk, és ráöntjük az aszalt gyümölcsös forró italt.

hirdetes

Házi forralt bor recept: Flambírozott rumos forraltbor

Hozzávalók a rumos forralt borhoz

0,75 l vörösbor
1,3 dl rum
15 dkg cukor
5 db szegfűszeg

hirdetes
1 rúd fahéj
1 rúd vanília
4 db kardamommag
fél narancs
fél citrom

A házi rumos forralt bor elkészítése

A szemfülesek már az előző házi forralt bor receptben is fellelhették a rumot, de ott a gyümölcsöké volt a főszerep, ebben a házi forralt bor receptben pedig egyértelműen a rum áll a középpontban, és még egy kis apró trükkre is számítani lehet! Első lépésként a narancsot és citromot vékony szeletekre vágjuk. A bort egy lábasba öntjük és hozzáadjuk a fűszereket, valamint a felszelt citromot, narancsot, és a cukrot. Ezután forráspontig melegítjük és hozzáadjuk a rumot, amit ezt követően meggyújtunk (vagyis flambírozzuk). Amint elaludt a láng, néhány percet pihentetjük, és már fogyaszthatjuk is az isteni házi forralt bort!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Erzsébet kilátó

Erzsébet kilátó: A főváros tetején lévő csodás kilátó, melyről belátható az egész... Tovább

Törley pezsgő

Törley pezsgő: Hungarikum. Hagyomány és minőség 1899-óta. Maga a márkanév tehát immáron... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia