Amennyiben szeretnéd megújítani a szokásos hétvégi menüdet, mostani cikkünkben segítünk – ismerd meg Te is ezeket az egyszerű, nem mindennapi ételeket a csodás gasztroélmény érdekében.
Fél órás medvehagyma-krémleves
Hozzávalók (4 adag)
- 1 nagyobb darab burgonya
- 2 csokor medvehagyma
- 1 közepes darab vöröshagyma
- 1 liter alaplé
- 1 evőkanál vaj
- 250 ml habtejszín
- só, bors ízlés szerint
Krémlevesünk elkészítéséhez először gyűjtsük össze az összes hozzávalót, majd vágjuk fel a medvehagymát, valamint aprítsuk fel a vöröshagymát. Hámozzuk meg a nagyobb darab krumplinkat, majd vágjuk fel azt is.
Olvasszuk meg az egy evőkanálnyi mennyiségű vajat, majd tegyük bele a vöröshagymát – kicsit keverjük őket össze, majd adjuk hozzá a már felvágott medvehagymát. Ahogy kezdenek összeérni, pár perc után keverjük hozzá a krumplit is.
Öntsük fel az egészet alaplével, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, ezt követően pedig lefedve megközelítőleg 20 percig főzzük.
Ahogy letelt az idő, és krumplink is elég puhára főtt, pürésítsük ételünket botmixerrel, adjuk hozzá a habtejszínt – dolgozzuk össze őket jól.
Pirított kenyérkockákkal isteni.
Szupergyors csiperkegomba-krémleves pirított gombával
Hozzávalók (4 adag)
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1,5 liter alaplé
- 500 gramm csiperkegomba (lehet barna és fehér akár vegyesen is)
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál valamilyen növényi tejszín
- 20 gramm csíra
- 2 darab portobello gomba
- só, bors ízlés szerint
Ehhez az egyébként vegán étel elkészítéséhez először vágjuk apróra a vöröshagymát, majd olajon dinszteljük meg egy picit. Kockázzuk fel a megmosott csiperkegombát, majd adjuk hozzá az olajon lévő hagymához.
Pároljuk őket össze, majd adjuk hozzá a kevés lisztet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá az alaplevet is.
Forraljuk ki jól, majd egy botmixer segítségével pürésítsük ételünket.
Ezután adjuk hozzá a növényi tejszínt is - én rizstejszínt használtam – majd forraljuk fel levesünket újból.