A krémleveshez érdemes gombachipset is készíteni, melyhez először szeleteljük a portobello gombát minél vékonyabbra. Helyezzük sütőpapírra őket egyesével, majd magasabb hőfokon (200 körüli fok) nagyjából negyedóráig süssük – ekkor gombánk már roppanós lesz. Érdemes odafigyelnünk sütése közben, ugyanis könnyen túlsülhet.
Ne használjunk hozzá fűszereket, ugyanis a gombának magának karakteres íze lesz.
Tálaláskor tegyük a levesbe a csírákat, majd a chipset is, és azonnal fogyasszuk.
Gyors, egyszerű „zöld istennő tészta”
Hozzávalók (4 adag)
- 400 gramm spagetti tészta
- 1 darab avokádó
- 5 db újhagyma
- 200 gramm zöldborsó
- 100 gramm rukkola
- 400 gramm zöldspárga
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor koriander
- 1 darab lime-ból nyert limelé
- 2 db szardella
- 0,3 csokor tárkony
- só, bors ízlés szerint
Tésztánk elkészítéséhez válasszunk ki egy nagyobb fazekat, majd forraljunk benne vizet – ebbe helyezzük bele a spárgákat, melyeknek már lepattintottuk végeit, majd feldaraboltunk. Nagyjából 3 percig főzzük őket, majd öblítsük át azokat hideg vízzel.
Forraljunk újra vizet, majd főzzük ki benne a tésztát.
Készítsük el a szószt – vágjuk félbe, majd kaparjuk ki az avokádót, tegyük azt egy aprítóba. Adjuk hozzá a fűszereket, a lime levét, majd turmixoljuk őket össze.
Adjuk hozzá a joghurtot is, majd tegyük félre szószunkat.
Az olajon futtassuk meg a villával apróra vágott szardellát, a karikázott újhagymát, valamint a kifejtett borsót, rukkolát, s főzzük őket egy rövidebb ideig takaréklángon. Két perc múlva adjuk hozzá a spárgát is, majd keverjük őket össze jól.
Adjuk hozzá a tésztát, dolgozzuk őket össze, majd öntsük nyakon szószunkkal – keverjünk rajta még egyet, hagyjuk, hogy ételünk átmelegedjen, majd azonnal tálaljuk tésztánkat.
Könnyű vaníliás-karamellás pohárkrém
Hozzávalók (4 adag)
- 15 db zabkeksz
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál vaj
- 6 evőkanál karamell öntet
- 300 ml tej
- 1 közepes darab banán
- 200 ml habtejszín (ez nagyjából egy doboz)
Ezt az édességet negyedóra alatt elkészíthetjük – és az eredmény isteni lesz!
Először kezdjük a keksz apróra törésével, majd keverjük össze a kekszdarabokat a vajjal. Készítsük el a vanília pudingot az előírás szerint.
A habtejszínt verjük keményre, majd egy pohárba kezdjük el rétegezni édességünket – tegyük alulra a kekszet, arra egy banánkarikát, arra pedig egy adag vaníliaszószt. Erre kerüljön egy réteg karamellaszirup, megint egy adag vaníliakrém, végezetül pedig a habtejszín.