hirdetes

Így válaszd ki a legédesebb és legharsogóbb dinnyéket! Mutatjuk a módszert!

GI

Tombol a nyár és ilyenkor nem is vágyunk másra csak valami hűsítő finomságra. Bátran kijelenthetjük, hogy a fagylaltok és jeges italok mellett a görögdinnye az egyik legnagyobb sláger. 
Azonban manapság sajnos már nem olyan ízesek ezek a gyümölcsök, mint gyerekkorunkban. Így elég gyakran belefuthatunk éretlen, vízízű, inkább savanykás dinnyékbe, ami igen bosszantó tud lenni. Hogyan tudunk mégis édes és lédús dinnyét választani? 
 

A nyár legízletesebb dinnyéje

Mutatunk nektek néhány egyszerű módszer, amivel megtalálhatod a legérettebb és legjobb dinnyéket! 

A kocsány

Sajnos a dinnye szárát nem mindig hagyják rajta a gyümölcsön, így kicsit nehezebb a dolgunk. Azonban a kocsány igen sokat elárulhat az adott dinnyéről. 
Ha zöldes színű, frissnek és kemények tűnik, akkor gyanakodhatunk, hogy egy éretlen darabba botlottunk, melyet sokkal korábban szedtek le, mint kellett volna.  
Ha viszont már elszáradt, barnás színű, a közepén egy fehér folttal, akkor biztosak lehetünk benne, hogy érett dinnyét találtunk.

hirdetes

Nagy, sárgás foltok

Ha a görögdinnyén sárgás foltokat látunk, nem kell megijednünk, nem ment tönkre a gyümölcs. Ezek a foltok azt jelzik, hogy a gyümölcs hol érintkezett a talajjal. Az erős, sárga elszíneződés jelzi számunkra, hogy kellőképpen érett dinnyével van dolgunk. Azonban világosabb és fehéres foltok esetén, akkor jobban tesszük, ha a polcon hagyjuk őket, mert ezek éretlen gyümölcsök. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Karinthy-gyűrű

Karinthy-gyűrű: kitünetésfajta, melyet évente ítélnek oda az arra érdemes művészeknek. A... Tovább

Magyar parlagi szamár

Magyar parlagi szamár: Az időszámítás előtt négyezer évvel Afrikában élt, és a Földközi... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia