Tombol a nyár és ilyenkor nem is vágyunk másra csak valami hűsítő finomságra. Bátran kijelenthetjük, hogy a fagylaltok és jeges italok mellett a görögdinnye az egyik legnagyobb sláger.
Azonban manapság sajnos már nem olyan ízesek ezek a gyümölcsök, mint gyerekkorunkban. Így elég gyakran belefuthatunk éretlen, vízízű, inkább savanykás dinnyékbe, ami igen bosszantó tud lenni. Hogyan tudunk mégis édes és lédús dinnyét választani?
Mutatunk nektek néhány egyszerű módszer, amivel megtalálhatod a legérettebb és legjobb dinnyéket!
A kocsány
Sajnos a dinnye szárát nem mindig hagyják rajta a gyümölcsön, így kicsit nehezebb a dolgunk. Azonban a kocsány igen sokat elárulhat az adott dinnyéről.
Ha zöldes színű, frissnek és kemények tűnik, akkor gyanakodhatunk, hogy egy éretlen darabba botlottunk, melyet sokkal korábban szedtek le, mint kellett volna.
Ha viszont már elszáradt, barnás színű, a közepén egy fehér folttal, akkor biztosak lehetünk benne, hogy érett dinnyét találtunk.
Nagy, sárgás foltok
Ha a görögdinnyén sárgás foltokat látunk, nem kell megijednünk, nem ment tönkre a gyümölcs. Ezek a foltok azt jelzik, hogy a gyümölcs hol érintkezett a talajjal. Az erős, sárga elszíneződés jelzi számunkra, hogy kellőképpen érett dinnyével van dolgunk. Azonban világosabb és fehéres foltok esetén, akkor jobban tesszük, ha a polcon hagyjuk őket, mert ezek éretlen gyümölcsök.