hirdetes

Kímélő húsvéti sütemények – akár még diétádba is beilleszthetőek

TK

Nem kell a húsvéti időszakra sem lemondanod diétádról, étrendedről. Bár ilyenkor nehezebb betartani, hoztunk Nektek néhány olyan sütemény receptet, melynek alapanyagai mégis kíméletesebbek lesznek, mint töményen cukros társaik – hiszen rengeteg étel készülhet kevés cukorral, glutén-, és laktózmentesen! Lássuk tehát négy bevált, egyszerű receptemet, melyeket nyugodt szívvel fogyaszthattok idén.

Céklás brownie

1.    Céklás brownie


Hozzávalók (4 adag)


-    20 dkg étcsokoládé
-    20 dkg cékla
-    2 teáskanál vaníliás cukor
-    4 tojás
-    1 csipet só
-    10 dkg puha vaj, illetve még egy kevés a formához
-    10 dkg liszt
-    10 dkg cukor
-    10 dkg őrölt mogyoró
-    1 evőkanál porcukor


A csokoládét aprítsuk fel késsel, a felé öntsük egy fémtálba, majd olvasszuk fel. A céklát hámozzuk meg, majd reszeljük durvára.


A vaníliás cukrot, a vajat, a cukrot, illetve a sót egy robotgép habverőjével keverjük habosra nagyjából 5 perc alatt. Egyesével dolgozzuk hozzá a tojásokat, a céklát, lisztet, mogyorót, az olvasztott, valamint a maradék aprított csokoládét.


Előmelegített – 180 fokos – sütőben süssük készre süteményünket. Ez nagyjából 40 – 45 percet fog majd igénybe venni. Ellenőrizzük tűpróbával, majd, amikor kész, hűtsük le, s felkockázva tálaljuk.

hirdetes

Nem tudod mi kerüljön a húsvéti asztalra, mint díszítés? Inspirálódj meseszép tavaszi virágcsokrainkból!

 


2.    Kuszkuszos csokoládétorta


Hozzávalók (4 adag)


-    30 dkg kuszkusz
-    4 db tojás
-    1 db citrom reszelt héja
-    15 dkg barnacukor
-    3,5 tej
-    10 dkg vaj
-    10 dkg babapiskóta
-    3 dl tej

hirdetes
-    15 dkg étcsokoládé


A 3 dl tejet a reszelt citromhéjjal, illetve a cukorral felforraljuk, majd a kuszkuszt egy tálba rakjuk – erre öntjük rá a felforralt forró tejet, majd nagyjából 15 percig hagyjuk, még a kuszkusz a folyadékot felszívja.


Válasszuk szét a tojásokat – a sárgáját keverjük ki a puha vajjal. a már felolvasztott csokoládéval. A fehérjéből készítsünk kemény habot. Törjük össze a babapiskótát, majd a maradék olvasztott vajjal és tejjel keverjük össze.


Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, s az alját rakjuk ki babapiskótával. Keverjük össze a kuszkuszt (akár egy spatula segítségével) a csokoládés masszát. Ehhez adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Tegyük a keveréket a babapiskótára.


Előmelegített sütőben – 170 fok – nagyjából 35 – 40 perc alatt készre sütjük.

 

Amennyiben érdekel a másik két egyszerű, gyors, kímélő receptünk is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kajak-kenu

Kajak-kenu: az egyik legtradícionálisabb magyar sport. 1936 óta olimpiai szám. Azért számít... Tovább

Májusfa

Májusfa: régi népi szokás jelképe, mely a tavaszi ünnepkör jellegzetes jelképe volt. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia