Ki ne szeretné a körözöttet? Ez a túró alapú étel receptje rendkívül megosztó tud lenni, számos kérdés merülhet fel bennünk vele kapcsolatban. Tegyünk bele fokhagymát? Juhtúrót vagy tehéntúrót használjunk hozzá? Most megosztok veletek többféle receptet. Először azt, ahogyan nagymamámtól tanultam az elkészítését, majd néhány egyéb körözött alternatívát, melyeket szinten nagyon szeretek. Biztos vagyok benne, hogy Te is találsz közöttük számodra megfelelőt!
Körözött, nagymama receptje szerint
Hozzávalók (4 főre):
- 25 dkg tehéntúró
- 1 db lilahagyma
- 2 dl tejföl
- só, bors, fokhagymaport ízlés szerint
- 1 tk petrezselyem
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csokor metélőhagyma
Az apróra vágott lilahagymát összekeverjük a 25 dkg túróval, majd hozzáadjuk a 2 dl tejfölt. Ezután ízlés szerint sóval, egy kevés borssal, fokhagymával ízesítjük. Végül adjuk hozzá a metélőhagymát, petrezselymet és a fűszerpaprikát.
Érdemes órákkal a fogyasztása előtt elkészítenünk, hogy biztosan összeérjenek az ízek, hiszen úgy a legfinomabb!