Fokhagymás körözött juhtúróval
Hozzávalók (4 főre):
- 250 g juhtúró
- 1 ek tejföl
- 40 g vaj
- 2 tk mustár
- fehér bors, só ízlés szerint
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- fél gerezd fokhagyma
Ez a recept elkészítése nagyon hasonló. Először vágjuk nagyon apróra a lilahagymát, illetve törjük össze a fokhagymát. Olvasszuk fel a vajat. Keverjük jól össze a túrót a mustárral és a tejföllel. Adjuk hozzá a vajat, illetve ízesítsük a fűszerekkel. Amennyiben minden hozzávalót jól összekevertünk, helyezzük néhány órára hűtőbe a körözöttünket, így biztosítva, hogy az tálalás előtt összeérjen. Egy ötlet: friss zöldségekkel és pirítós kenyérre kenve a legfinomabb.
Köles körözött
Hozzávalók (4 főre):
- 100 g köles
- só ízlés szerint
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 50 gramm faj
A köleshez kétszeres mennyiségű vizet öntünk. Megsózzuk, majd puhára pároljuk. Hagyjuk rendesen kihűlni. Ezután a vajat kikeverjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt. Ahogy összekevertük, öntsük bele a már apróra vágott lilahagymát, majd a kihűlt kölest. Ízlés szerint még ízesíthetjük. Szintén tartsuk hűtőben pár órát fogasztást előtt.
Tálaláshoz használhatunk apróra vágott hagymát, illetve petrezselyemzöldet, melyeket majd rászórhatunk. Pirítós kenyérrel kitűnő.