hirdetes

A legegyszerűbb, leggyorsabb receptek, amennyiben utolsó pillanatra hagynánk a sütemény sütést

TK, ZH

Veled is előfordult már, hogy elfelejtetted, hogy a napokban látogatóba jönnek, így az utolsó este kellett valami mentőötlettel előállnod? Esetleg csak valami gyors és isteni süteményre vágysz, aminek készítésével nem kell órákat tölteni a konyhádban? Ezek a villámgyors, szuperegyszerű sütemények mindkét esetben segíteni fognak. Most bemutatom négy kedvenc „süssünk utolsó pillanatban” receptemet, melyre eddig sose érkezett panasz! 

Omlós sajtos stangli

1.    Egyszerű, omlós sajtos stangli


Hozzávalók (6 adag)


-    25 dkg margarin
-    2 vőkanál sertészsír
-    70 dkg rétesliszt
-    3 dkg élesztő
-    2 db tojássárgája
-    175 g tejföl
-    15 dkg reszelt trappista sajt
-    1 dl tej
-    1 db tojás a kenéshez
-    só, köménymag, fűszerpaprika ízlés szerint


Futtassuk fel először az élesztőt kevés, langyos vízben.


Rakjuk a kimért lisztet egy tálba, majd adjuk hozzá a zsírt, tojássárgákat, margarint, a tejfölt, sót, a reszelt sajtunk felét, majd végül pedig a felfuttatott élesztőt. Gyúrjuk össze az össze alapanyagot, majd negyedórát hagyjuk pihenni tésztánkat.

hirdetes


Amint letelt a 15 perc, tegyük tésztánkat egy lisztezett deszkára és nyújtsuk ki, majd vágjuk rudakra. Ilyenkor szórhatunk rá egy kis fűszerpaprikát, hogy szebb színe legyen, de ez opcionális, de mindenképpen kenjük be őket az erre szánt, kissé felvert tojással.


Az egész köménymagokat, illetve a megmaradt reszelt sajtot szórjuk tetejükre, majd sütőpapíron, 200 fokon, nagyjából 25 perc alatt süssük készre süteményünket.


2.    Egyszerű zserbógolyó


Hozzávalók (4 adag)


-    10 dkg dió
-    17 dkg őszibaracklekvár
-    15 dkg kekszmorzsa
-    20 dkg étcsokoládé
-    1 evőkanál napraforgó olaj

hirdetes
-    3 dkg dió a díszítéshez


Forgassuk össze először a diót és a kekszmorzsát, majd annyi lekvárt öntsünk hozzá, hogy az formálható állagú legyen – itt változhat a lekvár mennyiségének mértéke.


Ezután formáljunk belőle nagyjából dió nagyságú golyókat, melyeket, ahogy elkészültek helyezzünk egy sütőpapíros tálcára. Tegyük őket hidegre, így elérve azt, hogy jól megdermedjenek.


Olvasszuk meg a csokoládé háromnegyedét az olajjal gőz fölött, s amikor onnan levettük, adjuk hozzá a maradék csokit, s oldjuk fel benne kevergetéssel.

 

Amennyiben érdekel receptünk folytatása, illetve a másik két villámgyors süteményünk, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szinyei Merse Pál

Szinyei Merse Pál: Szinyei Merse Pál magyar festő volt az 1800-as évek közepétől, az 1900-as... Tovább

Főzés

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia