hirdetes

A legegyszerűbb, leggyorsabb receptek, amennyiben utolsó pillanatra hagynánk a sütemény sütést

TK, ZH
Omlós sajtos stangli

Fogjuk meg a golyókat óvatosan egy villával, s kanalazzuk rájuk a csokoládét, vagy merítsük azokat bele a csokimasszába. 


Szórjunk rá diót díszítésképp, s helyezzük a már kész süteményeinket vissza a hidegre, hogy ismét megszilárduljanak.


3.    Habkönnyű sajtos roló


Hozzávalók (4 adag)


A tésztához


-    1 db tojássárgája
-    1 csomag leveles tészta


A töltelékhez


-    3 dl tej
-    45 g finomliszt
-    20 dkg sajt
-    15 dkg vaj
-    3 db tojássárgája
-    4 dkg krémsajt


A díszítéshez


-    5 dkg sajt


Először a tésztával fogunk foglalkozni, majd sütése közben készítjük el a hozzá tartozó krémet.


A leveles tésztánkat vágjuk 5 cm vastagságúra, majd tekerjük fel egy számunkra megfelelő formára. Kenjük meg őket a tojássárgával, majd egy már sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket. Nagyjából 10 percig érdemes őket sütni, 200 fokon.

hirdetes


Melegítsük fel a tejet, majd adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, a lisztet, krémsajtot majd a sima sajtunk felét is. Ezekkel fogjuk a krémünket sűríteni.


Egy másik edényben robotgéppel dolgozzuk le a vajat, adjuk hozzá a maradék 10 dkg sajtunkat, s dolgozzunk össze a tejes masszával.


Rakjuk a krémünket egy habzsákba, majd pihentessük 30 percet. 


Ezután töltsük meg a kisült rolóink mindkét oldalát a sajtos krémünkkel, illetve végeit mártsuk bele a díszítésre szánt reszeltsajtba.


4.    Kókuszos korong


Hozzávalók (6 adag)


-    6 dkg kókuszreszelék
-    6 dkg cukor
-    12 dkg finomliszt
-    6 dkg vaj

hirdetes
-    1 csipet só
-    1 teáskanál sütőpor
-    fél dl tej
-    1 db tojássárgája

-    3 evőkanál kókuszreszelék
-    1,5 dl tej


Válasszunk egy nagyobb tálat, majd keverjük benne össze a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, sütőport, illetve a sót.


Adjuk hozzá a puha vajat, majd a fél deciliter tejet a tojássárgájával. Kézzel dolgozzuk össze őket alaposan. Formáljunk belőle egy nagyobb labdát, majd folpackba csomagolva helyezzük hűtőbe. 


Fél óra elteltével egy belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd szaggassunk belőle kisebb korongokat – tetejüket kenjük be tejjel, illetve szórjunk rá kókuszreszeléket.

 
Előmelegített sütőben, 180 fokon nagyjából 10 perc alatt süssük őket készre.

Előfordult már Veled, hogy utolsó pillanatban álltál neki a sütésnek?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar hidegvérű

Magyar hidegvérű: Nemes magyar fajta, mely különlegesnek számít. Ez a hidegvérű ló erősen... Tovább

Puskás Ferenc

Puskás Ferenc: A legnagyobb magyar futballistának számít, aki a Magyar Válogatottban, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia