hirdetes

Ebben a 16.kerületi fagyizóban még az olasznál is finomabb fagylaltot kaphatsz!

GI

Ha fagyi, akkor mindenkinek Olaszország jut az eszébe. Nem is csoda, hiszen köztudottan ez a délszaki nép készíti a világ legkrémesebb és legfinomabb fagylaltjait. Mára azonban akad jónéhány versenytárs, aki komoly kihívások elé állítja az olasz mestereket.

isteni fagylaltok a nyári hőségben

A kép csak illusztráció!

A jeges édességek otthona

Olaszország, mint a fagyalt őshazája, számos fagyikészítő versenynek ad otthont. ezek közül a legrangosabb a Gelato Festival World Masters. A neves eseményt 2010-ben indult útjára Firenze városából. Ekkor még csak egy kis helyi versenynek számított. Mára már olyannyira kinőtte magát, hogy mind az 5 kontinensre kiterjed. A több száz fordulóból álló esemény, közel 5000, a világ minden tájáról érkező kézműves fagylaltműhely bevonásával kerül megrendezésre.

A kép csak illusztráció!

A verseny 4 éven át tart, hiszen a szakmai zsűri országról országra utazva értékeli és jelöli ki a legfinomabb fagylaltot. Ebből is látszik, hogy milyen komoly szakmai elismerésnek számít előkelő helyen végezni egy ilyen nívós eseményen. 

hirdetes

Újra az élen a fagylaltokban!

Hazánk már nem első alkalommal ért el kimagasló eredményt fagyikészítő versenyen! Azonban 2024-ben a Gelato Festival World Ranking világranglistáján lett első helyezett egy magyar cukrász. Fazekas Ádám, már korábban is részült hatalmas elismerésben: 2021-ben megnyerte a Gelato Festival World Masters versenyét, majd 2022-ben pedig a Gelato Festival World Ranking ranglistáján zsebelte be a második helyet. 


A kép csak illusztráció!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Panorámás lakás Balatonon

Panorámás lakás Balatonon A magyar tenger partján élni kiváltság. A gyönyörű... Tovább

Szalajka-völgy

Szalajka-völgy: A Szalajka-völgy Szilvásváradon található. A Bükk-vidék egyik legszebb, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia