hirdetes

10 konyhai trükk, amit nagymamámtól tanultam

VN

Csúcsmodern konyhai eszközök, új modern eljárások ide, vagy oda. Még mindig nagymamám süt, főz a legjobban, a régi hagyományos technikáival és eszközeivel. És ő természetesen hallani sem akar félkész termékekről, instant hozzávalókról, de még csak az elektromos habverőről sem. Van viszont egy-két jól bevált trükkje, konyhai praktikája, amiket az idők során én is elnéztem tőle, most pedig megosztom veletek is. Süssetek, főzzetek ti is egyszerűen jókat ezek segítségével! Jöjjön hát 10 konyhai trükk, amit a nagymamámtól tanultam!

10 leghasznosabb konyhai praktika nagymamámtól

#1: A fogselyem nemcsak a fürdőszobába való!

Aki már valaha sütött valami finom süteményt, biztosan ismeri az érzést, amikor a tészta begyúrása után alig tudja magáról lefejteni a maradványokat. Ekkor jól jöhet egy ízesítetlen, illattalan fogselyem, amivel nagyon egyszerűen le lehet húzni a kezünkről a maradványokat mindenféle maszatolás nélkül.

#2: Nem a friss tojás a legjobb minden esetben!

Általános vélekedés, hogy minél frissebb a tojás annál jobb, de nem így van ez nagymamám szerint. Vélekedése szerint ugyanis a régebbi, már egy ideje otthon tárolt tojások (persze, ha még nem romlottak) sokkal könnyebben pucolhatóak megfőzés után. Így ezzel az apró trükkel gyorsabban el elehet a nagy kapkodásban készíteni a reggelit, de a rakottkrumplit is.

hirdetes

#3: Tojáspucolás sütőporral

De van egy másik tojás pucolós praktika, ami eszembe jutott, és szintén nagymamámtól tanultam. Egyszerűen csak szórj egy fél csomag sütőport a tojásokkal teli forrásban lévő vízhez és a megfőtt tojások héjai olyan könnyen le fognak jönni, hogy te magad is meglepődsz majd.

#4: Így teszteld le a tojás frissességét!

Apropó nem romlott tojás, honnan tudod, hogy kellően friss-e a tojás? Nagymamám szerint így lehet megállapítani: rakd bele egy bögre hideg vízbe a tojást: ha lemerült a tál aljára, még használhatod a főzéshez, amennyiben viszont a víz felszínén lebeg, inkább dobd ki!

hirdetes

#5: Tojás muffin sütőben

Még mindig tojás! Hiába a tojás, egy olyan esszenciális, és fontos alapanyag, hogy nagyon sokat használjuk a konyhában, ezért hoztam még egy tojásos trükköt, mégpedig a muffin sütőben sült tojásét. Tegyél három evőkanál vizet a muffin sütő egy-egy kis részébe, majd üss bele egy tojást. 200 fokon 10-13 perc alatt fantasztikus reggelit tálalhatsz, amit ízesíthetsz paradicsommal, szalonnakockákkal, sonkával vagy friss fűszernövényekkel is!
 

Vannak még szuper konyhai praktikák, amiket nagymamámtól tanultam és igérem nem csak tojással kapcsolatosak, lapozz hozzájuk egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar óriás nyúl

Magyar óriás nyúl: Ki ne ismerné ezt a jellegzetes, hosszú testű, erős, hengeres, terjedelmes... Tovább

Árpád ház

Árpád ház: A leghíresebb magyar uralkodóház, mely a kereszténység kezdete óta uralkodott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Retró